4 °C Budapest

Feladta álommunkáját a volt szépségkirálynő: mivel sikerült elcsábítani?

2009. július 21. 15:02

Bár a hivatalos statisztikák szerint a globális ingatlanpiacokon tapasztalt zuhanásokat meghazudtolóan szárnyalnak az ingatlanárak Nepálban, az ország nem sorolható a legkedveltebb befektetési célpontok közé. Ez mégsem tántorította el az ország volt szépségkirálynőjét, aki sikeres televíziós karrierjét feladva inkább az ingatlanos szakmában próbál szerencsét.

A 2002-es Miss Nepál, Malvika Subba a korona elnyerése után a televízióban futott be sikeres pályát, ennek ellenére azonnal igent mondott, amikor az ország egyik legnagyobb ingatlan befektető cége értékesítési- és marketing vezetőnek kérte fel.


Miss Nepál, az újdonsült ingatlanos

"A polgárháborús viszonyokat követően az emberek ismét jó befektetésnek tartják az ingatlant. Az érdeklődők elmondása szerint vidéken még mindig veszélyes a helyzet, ezért sokan a biztonságosabbnak tartott fővárosba költöznek. Amikor felkértek erre a munkára, azonnal elvállaltam, mivel amellett, hogy látom a hihetetlen fejlődést, még segítsek is ezeknek az embereknek lakáshoz jutni." - mondta az ingatlanos szépségkirálynő.

A fővárosban egy év alatt megháromszorozódott a felépített újépítésű lakások száma, a telekárak a négyszeresükre emelkedtek néhány év alatt. Az építésügyi hatóság nem győzi elbírálni az építési engedélyeket, mások szerint nagy kérdés, hogy kik tudják majd megfizetni a magas vételárat, illetve a bérleti díjakat.

Bár az országban uralkodó viszonyok eltántoríthatják a külföldi befektetőket, szakértők szerint a fővárosba történő nagyszámú beáramlás ellenkező hatást is kiválthat. A veszélyesebb régiókból sokan a biztonságosabb fővárosban vesznek ingatlant, ami felhajtja az árakat és fokozza a befektetői kedvet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem