15 °C Budapest

Hiába a figyelmeztetés: beindultak a lakásvásárlók a szigetországban

Pénzcentrum
2009. június 19. 14:02

A brit lakáspiacon működő ügynökségek a válság alatt még nem találkoztak akkora érdeklődéssel, mind amekkorát az elmúlt hónapban mértek. Májusban átlagosan 2,6 %-kal emelkedtek a lakásárak, az egy ügynökségre eső érdeklődők száma pedig 13 %-kal növekedett.

Az ingatlanközvetítők beszámolói szerint minden ingatlanra négy regisztrált érdeklődő jut. Üröm az örömben, hogy a vételárban annál nehezebben tudnak megegyezni az eladókkal, akik a meghirdetett irányárakból a buzgó vevői rohamra tekintettel sem hajlandóak már engedni.

A brit ingatlanszövetség adatai szerint az egy ügynökségre eső regisztrált érdeklődők száma 265-ról egy hónap alatt 299-re emelkedett, amire 2007 szeptemberétől nem volt példa. A mélypontot a tavaly novemberi adatok jelentik, akkor mindössze 186 ügyfele volt egy ingatlanközvetítőnek.

A szakértők ugyanakkor figyelmeztetnek mindenkit, hogy az alacsony jegybanki alapkamatnak köszönhetően kedvező hiteldíjakkal elérhető lakáshitelek kora egy a vevők számára kedvezőtlen monetáris döntés hatására könnyen lejárhat, ami a törlesztőrészletek emelkedésével járhat együtt.

Az átlagos lakásárak 2,6 %-kal emelkedtek májusban, ami egyértelműen a kereslet élénkülésére utal. Az átlagos lakásérték a Halifax szerint 158 565 fontra emelkedett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyik közvetítő cég vezetője elmondta: "Örömmel értesültem a kedvező eredményekről, érezhetően nőtt a lakáspiaci aktivitás. Az emberek az alacsony betéti kamatok következtében egyre többen látják úgy, hogy az ingatlanpiacon magasabb hozam érhető el. Az érdeklődők közül azonban sokan vonakodnak, mivel az eladók az korábbi csökkenésén túl már nem nagyon hajlandóak engedni az árakból. Az adásvételi szerződések száma is emelkedett, a következő hónapokban további élénkülésre számítunk."

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17