2 °C Budapest

Június 30-áig lehet benyújtani a "régi" támogatott hitelt

Pénzcentrum
2009. június 19. 09:47

Az OTP Bankhoz benyújtott támogatott lakáshitel-kérelmek száma többszörösére növekedett a 2009 elején tapasztaltakhoz képest, és jelenleg átlagosan duplája a devizaalapú hitelre vonatkozó kérelmek számának.

Ezt a bank a futó akciónak, az erősebb szezonális hatásoknak, de a lakástámogatásokkal összefüggő híreknek is betudja. Mint elmondták: a jelenlegi lakástámogatási rendszerhez az igényléseket június 30-áig lehet benyújtani, így az utolsó napokban is várható további jelentős érdeklődés.

A Budapest Bank (BB) az utóbbi 3 hónapban kismértékű növekedést érzékelt a támogatott hitelt és támogatást igénylő ügyfelek arányában az előző hónapokhoz képest. A jelzáloghiteleknél a magas forinthitel-kamatok továbbra sem versenyképesek a devizahitelekkel, így a kihelyezéseknél csak a devizák közötti átrendeződésre számítanak, az euró térnyerése mellett a svájcifrank-kihelyezések aránya csökkenhet.

Az Erste szakértője elmondta, hogy érzékelnek némi felfutást a támogatott hiteleknél, amire fel is készültek. Nagyon sajnálják, hogy a hírek szerint megszűnik majd ez a lehetőség, ami tényleges alternatívát jelentett a devizahitelezés mellett. A további kilátások azonban csak a kormány új támogatási tervei megismerése után ítélhetők meg.

Bár az utóbbi időben újra előtérbe került a támogatott konstrukciók szerepe, a támogatások megszüntetésével az MKB nem tartja valószínűnek, hogy az utolsó pillanatban jelentősen megnőne a benyújtott kérelmek száma. Az érdeklődés valóban emelkedett, de a ténylegesen megvalósult ügyletek száma ezt alig tükrözi. Ennek oka, hogy a támogatásokat és támogatott hiteleket július 1-jéig is csak azok fogják igényelni, akiknek a közeljövőre vonatkozó terveiben korábban is szerepelt a lakásvásárlás. A jelenség emiatt legfeljebb csak egyfajta "torlódást" jelenthet az ügyletek számában.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm