4 °C Budapest

Jól fogynak a lakások az újbudai lakóparkban

2009. június 3. 13:32

Úgy tűnik, hogy válság ide vagy oda, az emberek még most is szívesen fektetik jó értékarányú ingatlanokba a pénzüket. Ezt bizonyítja az is, hogy a problémák kellős közepén is jól halad a Sasad Liget értékesítése.

A lakópark második ütemében 40 lakást értékesített az elmúlt 3 hónap alatt a projekt fejlesztője, a Biggeorge's-NV. Ezzel már a 2. ütem lakásainak több mint 60 százaléka elkelt.

A pénzügyi válság kezdete óta érzékeny változásokat tapasztalhatunk a gazdaság majd minden szektorában, és ez különösen igaz a kiemelten érintett ingatlanpiacon is. Az általános negatív piaci felhangok és baljós elemzések ellenére vannak szereplők, akik igyekeznek meglovagolni a piaci hullámokat. A jelen és jövő bizonytalansága, illetve a megváltozó adó és állami támogatási rendszer sokakat arra ösztönzött, hogy pénzüket lakóingatlanba fektessék, illetve előbbre hozzák lakásvásárlási szándékukat.

Kedvezően használta ki ezt az időszakot a Sasad Liget is, ahol az elmúlt 3 hónapban több mint 40 lakást értékesítettek. "Folyamatosan figyeljük ügyfeleink igényét, gyorsan és rugalmasan igyekszünk alkalmazkodni ezekhez, illetve a piaci körülményekhez" - mondta Böröck Szabolcs a Sasad Liget értékesítési vezetője. "Az ügyfelek értéket keresnek, biztos helyen szeretnék tudni befektetett pénzüket, ezért a garantált minőségű és jó 'ár-érték arányú' projektekben szívesebben vásárolnak".

Az általános gazdasági környezetben tapasztalható bizonytalanság miatt rendkívül megnőtt a beruházó megbízhatósága illetve a projekt megvalósulásának biztonsága iránti igény. A vásárlók szempontjából a Sasad ligetnek éppen ez az egyik legnagyobb előnye, hiszen a felépült I. ütem és a látványosan épülő II. ütem nagy nyugalommal tölti el az ügyfeleket. Sokan már a beköltözött lakók javaslatára keresték fel a Sasad liget értékesítési irodáit, ami az egyik legjobb visszajelzés a projekt minősége és értékállósága tekintetében.

Az ősz óta tartó "válság" hatására januárban és február elején az ügyfelek és a beruházók is inkább kivártak. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban a tovább romló lakásvásárlási feltételekről szóló hírek hatására sokan igyekeztek a még meglévő lakásfinanszírozási, illetve adózási kondíciók mellett lebonyolítani folyamatban lévő lakásvásárlásaikat.

A pénzügyi rendszer iránti bizalmatlanság sokakat arra ösztönzött, hogy banki illetve tőkepiaci - elsősorban Magyar Államkötvényekben tartott - megtakarításaikat kézzelfogható ingatlanbefektetésbe konvertálják. Ennek hatására nőtt meg a kisebb, jól használható, könnyen bérbeadható és "mindig könnyen eladható", azaz relatív likviditást biztosító lakások iránti kereslet. Ezeknél a tranzakcióknál túlsúlyba kerültek a készpénzes vásárlások.
Az államilag támogatott forinthitelek, illetve a szocpol (LÉK) közeljövőben várható megszűnése miatt, április óta megnőtt az ezek igénybevételével előrehozott vásárlások aránya, esetenként kombinálva a befektetési céllal. Az utóbbi hetekben pedig az év második felétől emelkedő áfa változás ösztönzi az embereket a mielőbbi - még alacsonyabb áfa-kulcs melletti - újlakás vásárlásra.

"Természetesen az ügyfelek nagyon tudatosak, és bár sok esetben gyorsan kívánnak dönteni, a piaci kínálatot mindig igyekeznek áttekinteni. Ezt saját magunk is tapasztaljuk, hiszen sok korábban hozzánk betért érdeklődő a piaci kínálat megtekintése után visszatér hozzánk, és nálunk vásárol." - tette hozzá Böröck Szabolcs - "Már most érezhető, hogy a nyár és talán az ősz is nehezebb lesz, mint korábban, de nagy biztonságot jelent hogy a projektről pozitív visszajelzések érkeznek. A II. ütem átadását 2009. novemberére tervezzük, de a lakások több, mint 60 százaléka már most elkelt."

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16