11 °C Budapest

Jól fogynak a lakások az újbudai lakóparkban

2009. június 3. 13:32

Úgy tűnik, hogy válság ide vagy oda, az emberek még most is szívesen fektetik jó értékarányú ingatlanokba a pénzüket. Ezt bizonyítja az is, hogy a problémák kellős közepén is jól halad a Sasad Liget értékesítése.

A lakópark második ütemében 40 lakást értékesített az elmúlt 3 hónap alatt a projekt fejlesztője, a Biggeorge's-NV. Ezzel már a 2. ütem lakásainak több mint 60 százaléka elkelt.

A pénzügyi válság kezdete óta érzékeny változásokat tapasztalhatunk a gazdaság majd minden szektorában, és ez különösen igaz a kiemelten érintett ingatlanpiacon is. Az általános negatív piaci felhangok és baljós elemzések ellenére vannak szereplők, akik igyekeznek meglovagolni a piaci hullámokat. A jelen és jövő bizonytalansága, illetve a megváltozó adó és állami támogatási rendszer sokakat arra ösztönzött, hogy pénzüket lakóingatlanba fektessék, illetve előbbre hozzák lakásvásárlási szándékukat.

Kedvezően használta ki ezt az időszakot a Sasad Liget is, ahol az elmúlt 3 hónapban több mint 40 lakást értékesítettek. "Folyamatosan figyeljük ügyfeleink igényét, gyorsan és rugalmasan igyekszünk alkalmazkodni ezekhez, illetve a piaci körülményekhez" - mondta Böröck Szabolcs a Sasad Liget értékesítési vezetője. "Az ügyfelek értéket keresnek, biztos helyen szeretnék tudni befektetett pénzüket, ezért a garantált minőségű és jó 'ár-érték arányú' projektekben szívesebben vásárolnak".

Az általános gazdasági környezetben tapasztalható bizonytalanság miatt rendkívül megnőtt a beruházó megbízhatósága illetve a projekt megvalósulásának biztonsága iránti igény. A vásárlók szempontjából a Sasad ligetnek éppen ez az egyik legnagyobb előnye, hiszen a felépült I. ütem és a látványosan épülő II. ütem nagy nyugalommal tölti el az ügyfeleket. Sokan már a beköltözött lakók javaslatára keresték fel a Sasad liget értékesítési irodáit, ami az egyik legjobb visszajelzés a projekt minősége és értékállósága tekintetében.

Az ősz óta tartó "válság" hatására januárban és február elején az ügyfelek és a beruházók is inkább kivártak. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban a tovább romló lakásvásárlási feltételekről szóló hírek hatására sokan igyekeztek a még meglévő lakásfinanszírozási, illetve adózási kondíciók mellett lebonyolítani folyamatban lévő lakásvásárlásaikat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pénzügyi rendszer iránti bizalmatlanság sokakat arra ösztönzött, hogy banki illetve tőkepiaci - elsősorban Magyar Államkötvényekben tartott - megtakarításaikat kézzelfogható ingatlanbefektetésbe konvertálják. Ennek hatására nőtt meg a kisebb, jól használható, könnyen bérbeadható és "mindig könnyen eladható", azaz relatív likviditást biztosító lakások iránti kereslet. Ezeknél a tranzakcióknál túlsúlyba kerültek a készpénzes vásárlások.
Az államilag támogatott forinthitelek, illetve a szocpol (LÉK) közeljövőben várható megszűnése miatt, április óta megnőtt az ezek igénybevételével előrehozott vásárlások aránya, esetenként kombinálva a befektetési céllal. Az utóbbi hetekben pedig az év második felétől emelkedő áfa változás ösztönzi az embereket a mielőbbi - még alacsonyabb áfa-kulcs melletti - újlakás vásárlásra.

"Természetesen az ügyfelek nagyon tudatosak, és bár sok esetben gyorsan kívánnak dönteni, a piaci kínálatot mindig igyekeznek áttekinteni. Ezt saját magunk is tapasztaljuk, hiszen sok korábban hozzánk betért érdeklődő a piaci kínálat megtekintése után visszatér hozzánk, és nálunk vásárol." - tette hozzá Böröck Szabolcs - "Már most érezhető, hogy a nyár és talán az ősz is nehezebb lesz, mint korábban, de nagy biztonságot jelent hogy a projektről pozitív visszajelzések érkeznek. A II. ütem átadását 2009. novemberére tervezzük, de a lakások több, mint 60 százaléka már most elkelt."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem