14 °C Budapest

Nyaralók már 3 milliótól: nem csak a Balaton van a világon

2009. május 22. 06:20

Nem mindenki számára jelent vonzó nyaralási célpontot a magyar tenger: sokan szívesebben elkerülik a zsúfoltságot, a bokáig érő vizet és a lehúzós éttermeket. Számukra kínálunk most alternatívát, a Velencei-tó és a Tisza-tó körüli olcsó nyaralókkal.

Persze a két, egyre népszerűbb tó környékén is könnyen megkaphatjuk a Balaton negatívumait, azonban aki nyitott az újdonságokra, annak mindenképp érdemes körülnéznie. A választék jelenleg nem túl nagy, de a fejlődést látva szinte borítékolható, hogy egy igényes, jól felszerelt nyaralót nem csak családi használatra, hanem befektetésként is érdemes fenntartani.

A Velencei-tó hazánk második legnagyobb természetes tava. Területe 26 négyzetkilométer, a felület harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete nyáron a 26-28 °C-ot is elérheti.

A tóparti települések -Velence, Kápolnásnyék, Gárdony, Agárd, Dinnyés, Pákozd, Sukoró- ingatlanpiacán szemezgetve úgy tűnik: egyre többen látnak nagy lehetőségeket a régióban.

Gárdonyban például már 5 millió alatt kaphatunk kultúrnövényes, 360 m²-es telken egy 24 m²-es, cseh típusú faházat, vagy hasonló kategóriájú, 20 m²-es kis nyaralót 5,6 millióért, igaz ez -nem túl biztatóan- "igény szerint bővíthető, esetleg bontandó".


A közeli (igaz nem közvetlenül tóparti) Pázmándon ugyanakkor 6 millióért már 45m²-es nyaralót vehetünk, borospincével és több mint ezer m²-es telekkel.

A környék legfontosabb településein, Velencén és Velencefürdőn 6,1 millió alatt nem találtunk nyaralót: ennyiért viszont már kaphatunk 28 m²-es ikerház-részt, vagy akár 41 m²-es faházat is. Ha közvetlenül a tóra néző nyaralót szeretnénk, 8 millió alatt csak elvétve próbálkozhatunk. 8,5 millióért viszont már csinosan felújított, 46 m²-es házat kaphatunk- hátránya azonban, hogy csak miniatűr telek tartozik hozzá.

Agárdon azonban tényleg találhatunk olcsó nyaralókat: 3,3 millióért 35 m²-es (igaz, felújítandó) házat kaphatunk, 800 m²-es telekkel. Sukorón a legolcsóbb eladó hétvégi ház 4,5 millió, ez 41 m²-es, 2 szobás, 850 m²-es telekkel együtt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tisza-tó, vagy lánykori nevén a Kiskörei-víztározó Magyarország legnagyobb mesterséges tava. Heves megye délkeleti szélén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán fekszik, területe 127 km² .

A tó környezetében mintegy 70 település található, többek között Abádszalók, Tiszafüred, Kisköre, Poroszló, Tiszanána, Sarud, Tiszavalk.

Abádszalókon 10 millió forint alatt csak elvétve találhatunk megfelelő ingatlant. A településen 4,6 milliónál kezdődnek a nyaralók, ennyiért egy 80 m²-es, 2 szobásat kaphatunk, nagy telekkel és gyümölcsfákkal. 5 és félért viszont már egy jobb állapotú, 13 éve épített, 54 m²-es faházra tehetünk szert.


Hasonló a helyzet a környék többi településén is: meglehetősen kevés eladó nyaralót, hétvégi házat találni. Kiskörén 10 millió alatti értékben mindössze egyetlen hirdetést találtunk (100 m², 6,9 millió Ft), Tiszafüreden is csak egy építés alatt álló apartmanházban vannak szabad lakások. Poroszlón is csak egy eladót találtunk: 50 m²-es, 2+1 félszobás üdülő, 3,5 millióért.

A kínálat Sarudon valamelyest jobban alakult: 4,5 millióért már egy 90 m²-es, panorámás ingatlant kaphatunk, 2 180 m²-es telekkel.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm