8 °C Budapest

Sötét ingatlanügylet Balatonvilágoson

2009. május 15. 09:32

Jegyzőkönyvben maga Balatonvilágos jegyzője ismerte el nyilvánosan, hogy köze van a településen lévő egykori BM-üdülőhöz. A hivatalnok férje ingatlanirodát működtet a településen. A 14 ezer négyzetméteres, közvetlen vízkapcsolattal rendelkező üdülőt az állam tavaly elcserélte egy a parttól távolabb eső üdülőre.

Ingatlanközvetítést, értékbecslést, jogi tanácsadást és teljes körű ügyintézést kínál internetes portálján a családi vállalkozás. Bár a jegyzőnek a hivatalos iratok szerint nincs részesedése a cégben, csak férjének és férje testvérének. A hírek szerint az ingatlaniroda miatt több konfliktus alakult már ki a képviselő-testületi üléseken.

A jegyzőkönyvek szerint tavaly októberben a volt BM-üdülő ügye kapcsán az egyik képviselő felrótta a jegyzőnek a családi vállalkozás tevékenységét, aki eképpen reagált: "Te megélsz a háziorvosi praxisból, az én férjem meg ezáltal. A jegyzőnek nem lehet más jogviszonya. Nem titkoltam sohasem a BM-üdülőt." A volt BM-üdülő kapcsán a Hírlap által feltett kérdéseket a jegyző csak találgatásnak minősítette, majd leszögezte, hogy nem akar nyilatkozni és pletykák forrásává válni.

A tulajdoni lap alapján a 14 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti kapcsolattal rendelkező, volt állami tulajdonú terület csere útján egy magáncéghez került. A hírek szerint a cég saját közvetlen vízparti kapcsolattal nem rendelkező, teniszpályával, medencével ellátott üdülőjét cserélte a volt BM-üdülőre.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16