1 °C Budapest

Titokzatos cég árulja a bedőlt ingatlanokat

2009. május 6. 09:32

Gyakorlatilag felderíthetetlen a tulajdonosi háttere annak a cégnek, amely fél áron értékesíti a bajba jutott adósok ingatlanjait.

Az ingatlanok értékesítésével foglalkozó Prestige Global Trading Inc. offshore cégeket hoz létre. A társaság az Egyesült Államok Delaware államában van bejegyezve, adatai azonban - az állam jogszabályai miatt- nem nyilvánosak, így a cégekkel szembeni követelések behajtása és a felszámolás szinte lehetetlen.

Három-négy olyan bennfentes csoport van, amely még az árverés előtt hozzájuthat a fizetésképtelen adósok ingatlanjaihoz.

Ezek a cégek már az árverés előtt kimazsolázzák azokat a jobb adottságú lakásokat, amelyekben fantáziát látnak, az árverésekre csak azok az ingatlanok jutnak el, amelyek senkinek sem kellenek.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem