25 °C Budapest

Főtáv: "A lakóktól függ a távfűtés ideje"

Pénzcentrum
2009. április 28. 08:47

Már nem az április 15-i határidőhöz kötődik a hivatalos fűtési idény, hanem az időjárástól és a lakóktól függ, hogy meddig kérik a távfűtést - jelezte Balog Róbert, a Főtáv szóvivője.

A cég az év minden napján szerződés szerint szolgáltat, amelytől az épületek közös képviselői írásos megrendeléssel térhetnek el. A fűtés lemondásának vagy beindításának kérése az épület üzemeltetőjének joga, a lakóknak kell jelezniük - közös képviselőjükön keresztül - ha le szeretnék állíttatni a fűtést.

Balog Róbert szerint rendkívül fontos, hogy mindenki takarékoskodjon az energiával és a pénzzel, ezért célszerű megvalósítani az egyedi szabályozást, hogy csak akkor kelljen fűteni, ha az valóban szükséges.

Erre megoldást nyújt az ÖkoPlusz program, amelyre július 31-éig állami támogatás igényelhető, ami a támogatásra jogosult költségeinek 50 %-át (de lakásonként maximum 77 ezer forint) fedezheti. A programhoz csatlakozó társasházak lakói 10 %-os alapdíjkedvezményben részesülnek.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm