4 °C Budapest

Főtáv: "A lakóktól függ a távfűtés ideje"

Pénzcentrum
2009. április 28. 08:47

Már nem az április 15-i határidőhöz kötődik a hivatalos fűtési idény, hanem az időjárástól és a lakóktól függ, hogy meddig kérik a távfűtést - jelezte Balog Róbert, a Főtáv szóvivője.

A cég az év minden napján szerződés szerint szolgáltat, amelytől az épületek közös képviselői írásos megrendeléssel térhetnek el. A fűtés lemondásának vagy beindításának kérése az épület üzemeltetőjének joga, a lakóknak kell jelezniük - közös képviselőjükön keresztül - ha le szeretnék állíttatni a fűtést.

Balog Róbert szerint rendkívül fontos, hogy mindenki takarékoskodjon az energiával és a pénzzel, ezért célszerű megvalósítani az egyedi szabályozást, hogy csak akkor kelljen fűteni, ha az valóban szükséges.

Erre megoldást nyújt az ÖkoPlusz program, amelyre július 31-éig állami támogatás igényelhető, ami a támogatásra jogosult költségeinek 50 %-át (de lakásonként maximum 77 ezer forint) fedezheti. A programhoz csatlakozó társasházak lakói 10 %-os alapdíjkedvezményben részesülnek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?