22 °C Budapest

Gázár- és távhőmatek: hogyan változik a támogatás!

Pénzcentrum
2009. március 13. 08:30

Változik a gázár- és távhőtámogatás, a változások csütörtöki hatállyal életbe is léptek. A módosítás lényege, hogy a földgáz árának esetleges csökkenésével egyidejűleg az egységnyi elfogyasztott energiához nyújtott fajlagos támogatási mértékek is ugyanennyivel csökkennek. Az intézkedés miatt a távhő esetében az úgynevezett nagyfogyasztói gázár csökkenésének felével mérséklődik a támogatás összege.

Jelenleg a hatályos lakossági gázár 127 forint/köbméter, ebből a legalacsonyabb jövedelműeknél 40,1 forintot tesz ki a támogatás köbméterenként és 86,9 forintot a saját rész. Amennyiben a gáz ára például 7 forinttal 120 forint/köbméterre csökken, akkor a fajlagos támogatás is ennyivel fog csökkenni 33,1 forintra, míg a fogyasztó saját része nem változik, továbbra is 86,9 forint marad köbméterenként.

Amennyiben a lakossági gáz ára nem csökken, a támogatási mértékek sem csökkennek, a módosítás hatályba lépésével tehát a támogatás változatlan marad.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?