Luxuslakótelepre költöztek a roma családok: kárpótlásul kapták az új ingatlanokat

2009. április 9. 10:00

Nyolc roma család ünnepelte tegnap, hogy új lakásokba költözhetett: az 50 millió forint értékű házakat kárpótlásul kapták, ugyanis volt lakhelyükön most a Londoni Olimpia létesítményei épülnek.


A környékbeli lakótelepeken élők szerint a családok különleges elbánásban részesültek, így költözhettek be a luxuslakótelepre.

A roma családoknak háromszobás új házakat építettek a hatóságok, miután arra kötelezték őket, hogy elhagyják lakókocsi-táborukat. A tábor helyén ugyanis a 2012-es Londoni Olimpia munkálatai folynak.

 

Fotó: thesun.co.uk


A környéken élők nem igazán örülnek az új szomszédoknak, akik néhány óra alatt már el is foglalták új otthonaikat. Több háziasszony azt nehezményezte, hogy hosszú évek óta spórol már arra, hogy felújítsa konyháját, míg a frissen odaköltözött családok teljesen új és berendezett házakat kaptak az államtól.

A romák szerint megérdemelték ezeket az ingatlanokat, ugyanis korábbi lakhelyükön együtt, egy nagy családként éltek -ez most megszűnik, így jár nekik a kompenzáció.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Fotó: thesun.co.uk


A költöztetésről döntő Londoni Fejlesztési Ügynökség szóvivője elmondta: a családok már 13 éve azon a területen éltek, ahol most az olimpiai park épül, ezért ez volt a legjobb megoldás arra, hogy elköltöztessék őket.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?