Luxuslakótelepre költöztek a roma családok: kárpótlásul kapták az új ingatlanokat

2009. április 9. 10:00

Nyolc roma család ünnepelte tegnap, hogy új lakásokba költözhetett: az 50 millió forint értékű házakat kárpótlásul kapták, ugyanis volt lakhelyükön most a Londoni Olimpia létesítményei épülnek.


A környékbeli lakótelepeken élők szerint a családok különleges elbánásban részesültek, így költözhettek be a luxuslakótelepre.

A roma családoknak háromszobás új házakat építettek a hatóságok, miután arra kötelezték őket, hogy elhagyják lakókocsi-táborukat. A tábor helyén ugyanis a 2012-es Londoni Olimpia munkálatai folynak.

 

Fotó: thesun.co.uk


A környéken élők nem igazán örülnek az új szomszédoknak, akik néhány óra alatt már el is foglalták új otthonaikat. Több háziasszony azt nehezményezte, hogy hosszú évek óta spórol már arra, hogy felújítsa konyháját, míg a frissen odaköltözött családok teljesen új és berendezett házakat kaptak az államtól.

A romák szerint megérdemelték ezeket az ingatlanokat, ugyanis korábbi lakhelyükön együtt, egy nagy családként éltek -ez most megszűnik, így jár nekik a kompenzáció.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Fotó: thesun.co.uk


A költöztetésről döntő Londoni Fejlesztési Ügynökség szóvivője elmondta: a családok már 13 éve azon a területen éltek, ahol most az olimpiai park épül, ezért ez volt a legjobb megoldás arra, hogy elköltöztessék őket.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem