Luxuslakótelepre költöztek a roma családok: kárpótlásul kapták az új ingatlanokat

2009. április 9. 10:00

Nyolc roma család ünnepelte tegnap, hogy új lakásokba költözhetett: az 50 millió forint értékű házakat kárpótlásul kapták, ugyanis volt lakhelyükön most a Londoni Olimpia létesítményei épülnek.


A környékbeli lakótelepeken élők szerint a családok különleges elbánásban részesültek, így költözhettek be a luxuslakótelepre.

A roma családoknak háromszobás új házakat építettek a hatóságok, miután arra kötelezték őket, hogy elhagyják lakókocsi-táborukat. A tábor helyén ugyanis a 2012-es Londoni Olimpia munkálatai folynak.

 

Fotó: thesun.co.uk


A környéken élők nem igazán örülnek az új szomszédoknak, akik néhány óra alatt már el is foglalták új otthonaikat. Több háziasszony azt nehezményezte, hogy hosszú évek óta spórol már arra, hogy felújítsa konyháját, míg a frissen odaköltözött családok teljesen új és berendezett házakat kaptak az államtól.

A romák szerint megérdemelték ezeket az ingatlanokat, ugyanis korábbi lakhelyükön együtt, egy nagy családként éltek -ez most megszűnik, így jár nekik a kompenzáció.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fotó: thesun.co.uk


A költöztetésről döntő Londoni Fejlesztési Ügynökség szóvivője elmondta: a családok már 13 éve azon a területen éltek, ahol most az olimpiai park épül, ezért ez volt a legjobb megoldás arra, hogy elköltöztessék őket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?