7 °C Budapest

Itt a Lidl-lakópark: új lakások skót árakon!

2009. április 9. 05:38

A Lidl koncesszióban épít új lakásokat Nagy-Britannia egyik legnagyobb építőipari cégével. Az együttműködés nyomán Skóciában rendkívül olcsó új lakások épülhetnek.

A hírek szerint egy másfél-két szobás lakás már 64 ezer fonttól (21 millió forint) megvásárolható lesz, ami az ottani, új építésű ingatlanokhoz képest kimondottan olcsónak számít - nagyjából feleannyiba kerül, mint más, hasonló adottságú lakások.

Ugyanakkor a kedvezményes ingatlanok kizárólag az első lakást vásárlók számára lesznek elérhetőek. A Lidl ezzel a befektetéssel is azt szeretné bizonyítani, hogy az élet minden területén tud alacsony árakat ajánlani. Ugyanakkor az óriáscég számára -hosszú távon- óriási haszonnal kecsegtető befektetést is jelenthet a lakásépítés-és értékesítés.

Még több a Lidl stratégiájáról: Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?
 
Szakértők szerint azonban korai lenne még kijelenteni, hogy a német üzletlánc új trendet indított volna el. A nemzetközi ingatlanpiac ugyanis jelenleg még mindig a válság negatív hatásaitól szenved, ráadásul az ilyen befektetések általában csak hosszú távon - akár több éves, sőt, évtizedes távlatban - térülnek meg.

A projekt helyzetét nehezíti, hogy a tervezett lakópark ellen helyi civil szervezetek is tiltakoznak, mondván az káros hatással lehet a skót történelmi város, East Lothian környezetére.

A Lidl azonban más, szokatlan szolgáltatásokkal is próbálkozik. Néhány hete adtunk hírt arról, hogy utazási szolgáltatással bővítette hazai kínálatát a Lidl Magyarország Kft. Az üdülési ajánlatok árai a hazai piaci ajánlatokhoz képest mindenképp alacsonyabbak.

A Lidl már utazásokat is árusít!

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?