20 °C Budapest

Itt a Lidl-lakópark: új lakások skót árakon!

2009. április 9. 05:38

A Lidl koncesszióban épít új lakásokat Nagy-Britannia egyik legnagyobb építőipari cégével. Az együttműködés nyomán Skóciában rendkívül olcsó új lakások épülhetnek.

A hírek szerint egy másfél-két szobás lakás már 64 ezer fonttól (21 millió forint) megvásárolható lesz, ami az ottani, új építésű ingatlanokhoz képest kimondottan olcsónak számít - nagyjából feleannyiba kerül, mint más, hasonló adottságú lakások.

Ugyanakkor a kedvezményes ingatlanok kizárólag az első lakást vásárlók számára lesznek elérhetőek. A Lidl ezzel a befektetéssel is azt szeretné bizonyítani, hogy az élet minden területén tud alacsony árakat ajánlani. Ugyanakkor az óriáscég számára -hosszú távon- óriási haszonnal kecsegtető befektetést is jelenthet a lakásépítés-és értékesítés.

Még több a Lidl stratégiájáról: Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?
 
Szakértők szerint azonban korai lenne még kijelenteni, hogy a német üzletlánc új trendet indított volna el. A nemzetközi ingatlanpiac ugyanis jelenleg még mindig a válság negatív hatásaitól szenved, ráadásul az ilyen befektetések általában csak hosszú távon - akár több éves, sőt, évtizedes távlatban - térülnek meg.

A projekt helyzetét nehezíti, hogy a tervezett lakópark ellen helyi civil szervezetek is tiltakoznak, mondván az káros hatással lehet a skót történelmi város, East Lothian környezetére.

A Lidl azonban más, szokatlan szolgáltatásokkal is próbálkozik. Néhány hete adtunk hírt arról, hogy utazási szolgáltatással bővítette hazai kínálatát a Lidl Magyarország Kft. Az üdülési ajánlatok árai a hazai piaci ajánlatokhoz képest mindenképp alacsonyabbak.

A Lidl már utazásokat is árusít!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?