Itt a Lidl-lakópark: új lakások skót árakon!

2009. április 9. 05:38

A Lidl koncesszióban épít új lakásokat Nagy-Britannia egyik legnagyobb építőipari cégével. Az együttműködés nyomán Skóciában rendkívül olcsó új lakások épülhetnek.

A hírek szerint egy másfél-két szobás lakás már 64 ezer fonttól (21 millió forint) megvásárolható lesz, ami az ottani, új építésű ingatlanokhoz képest kimondottan olcsónak számít - nagyjából feleannyiba kerül, mint más, hasonló adottságú lakások.

Ugyanakkor a kedvezményes ingatlanok kizárólag az első lakást vásárlók számára lesznek elérhetőek. A Lidl ezzel a befektetéssel is azt szeretné bizonyítani, hogy az élet minden területén tud alacsony árakat ajánlani. Ugyanakkor az óriáscég számára -hosszú távon- óriási haszonnal kecsegtető befektetést is jelenthet a lakásépítés-és értékesítés.

Még több a Lidl stratégiájáról: Botrányosan olcsó a Lidl: mi áll a háttérben?
 
Szakértők szerint azonban korai lenne még kijelenteni, hogy a német üzletlánc új trendet indított volna el. A nemzetközi ingatlanpiac ugyanis jelenleg még mindig a válság negatív hatásaitól szenved, ráadásul az ilyen befektetések általában csak hosszú távon - akár több éves, sőt, évtizedes távlatban - térülnek meg.

A projekt helyzetét nehezíti, hogy a tervezett lakópark ellen helyi civil szervezetek is tiltakoznak, mondván az káros hatással lehet a skót történelmi város, East Lothian környezetére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Lidl azonban más, szokatlan szolgáltatásokkal is próbálkozik. Néhány hete adtunk hírt arról, hogy utazási szolgáltatással bővítette hazai kínálatát a Lidl Magyarország Kft. Az üdülési ajánlatok árai a hazai piaci ajánlatokhoz képest mindenképp alacsonyabbak.

A Lidl már utazásokat is árusít!

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm