0 °C Budapest

Roma mikrohitel: változtak a pályázati feltételek!

2009. április 1. 12:30

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 2008. decemberében hirdette meg a hazai roma mikrovállalkozások mikrohitellel megvalósított beruházásainak támogatására vonatkozó, KKC-2008-R-2 kódjelű támogatási konstrukciót. A pályázati feltételek az alábbiaknak megfelelően változtak.

A Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató IV./1. pontjának első bekezdése az alábbiakkal egészül ki:

"A konstrukció keretében olyan projektek megvalósításához is igényelhető támogatás, amelyekhez a pályázó megkötött hitelszerződéssel rendelkezik, vagy amelyekhez a pályázat befogadását megelőzően már folyósítottak mikrohitelt, de a beruházás a pályázat befogadása előtt még nem kezdődött meg."

A Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató V./1. pontja az első bekezdést követően az alábbi bekezdéssel egészül ki:

"Nem szükséges a pályázat útján támogatott projekt finanszírozására mikrohitelt is igénybe venni, amennyiben a pályázati úton elnyerhető támogatást olyan projekthez igénylik, amely bővítő vagy kiegészítő jelleggel kapcsolódik egy 2008. július 1-e után folyósított mikrohitellel finanszírozott, a pályázat befogadása előtt megkezdett projekthez. Ezzel a lehetőséggel nem élhetnek azok a vállalkozások, amelyek a KKC-2008-R kódjelű konstrukció keretében benyújtott pályázatukkal támogatásban részesültek."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A teljes pályázati dokumentáció - a módosításokkal egységes szerkezetben - a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium honlapjáról tölthető le.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm