18 °C Budapest

Jövőre jön az internetes földhivatal

2009. március 5. 17:10

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a Digitális Földhivatal koncepció első lépéseként 2010 szeptemberéig megvalósulhat a földhivatali adatok nonstop elérhetősége az interneten keresztül.


A Földhivatali szolgáltatások az ügyfélkapun című konferencián Sirman Ferenc, a tárca szakállamtitkára elmondta: a koncepció első lépéseként mintegy kétmilliárd forintos európai uniós és magyar állami forrás bevonásával 2010 szeptemberéig valósulhat meg a földhivatali adatok nonstop internetes elérhetősége.

A szakállamtitkár szerint az elmúlt években fontos változások zajlottak le az ingatlan-nyilvántartás és az ügyintézés terén is, azonban a földhivatali rendszert tovább kell fejleszteni, korszerűsíteni.

A tervek szerint a jövőben az ügyfelek a kormányzati portálon elérhető Központi Ügyfélkapun keresztül bármikor, bárhonnan hiteles információt kaphatnak az ingatlanok nyilvántartási adatairól és azok változásairól.

A projekt technológiai megvalósítása során a körzeti földhivatali adatbázisok adatszolgáltató szerepét egy központilag kialakított adatbázis veszi át. Az ügyintézés azonban továbbra is a körzeti földhivatali adatbázisok segítségével történik majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ingatlanok nyilvántartási rendszere jelenleg tulajdoni lapokon, illetve kataszteri térképeken kezeli az ingatlanok összes szükséges jogi és adminisztratív adatát, fizikai leírását és elhelyezkedését. Tavaly országosan 3,3 millió beadvány érkezett a földhivatalokhoz, az intézményhálózat igen jelentős ügyiratmennyiséget kezel.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?