Átlátszó Beckham-csel! Nem ültünk le!

Pénzcentrum
2009. január 14. 13:00

Elemzések szerint az idei évben dollár milliókban mérhető veszteségekre lehet számítani a korábban ragyogó eredményeket felmutató Dubai ingatlanpiacán. A kialakult helyzet rózsaszín képben való feltüntetése érdekében a világ legmagasabb épületén (Burj Dubai) dolgozó Emaar & Nakheel cég ismét előhúzta a cilinderből a Beckham-házaspárt!

A nemzetközi ingatlanpiacok visszaesése a közel-keleti gyöngyszemet is elérte, a statisztikák szerint is nyilvánvalóvá vált, hogy nehéz évek várnak Dubai ingatlan befektetőire. A korábbi slágerpiac a negatív hatások ellenére próbálja tartani magát, ennek ellenére napról-napra szaporodnak az elhalasztott és leállított projektek.


Volt idejük hozzászokni a reflektorfényhez! (Forrás: AP)

Az egyik legnagyobb beruházó a kialakult helyzet árnyalása érdekében a világszerte ismert Beckham-házaspárt hívta segítségül, akikkel (álca?)tárgyalásokat kezdeményeztek a Világ szigetcsoport egyik lakása után a Burj Dubai egyik első osztályú apartmanjáról is.

A reklámszagú bejelentés szerint Beckhamék tovább kívánják bővíteni a meglévő ingatlan portfóliójukat az Emirátusokban.

A sportoló rendelkezik annyi anyagi eszközzel, hogy megvásárolja a lakást, de mi másért lenne ez annyira sürgős neki, ha nem reklámcélokból, amikor a másik ingatlanon körülbelül 20 %-ot bukott eddig. A jelenet sokak szerint csak egy megtévesztő mutatvány, melynek célja egyértelműen a figyelemfelkeltés és az érdeklődők visszacsalogatása.

Az év elején bevezetett ingatlanközvetítőkre vonatkozó korlátozások sokak szerint csak rontanak az egyébként is szélcsendben evickélő szektoron. Kérdés, hogy az átlátszó marketing-trükk hozzájárul-e ahhoz, hogy Dubai új erőre kapjon. A helyzet komolyságát érzékelteti, hogy az építőipart sújtó veszteségek közvetve az ország teljes gazdasági rendszerét megrengették.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem ömlik már számolatlanul a pénz az országba, a külföldi befektetőket elbizonytalanította, hogy az ingatlanpiacon és a tőzsdén egyaránt súlyos veszteségeket voltak kénytelenek elkönyvelni. Ezek után újra elő kellett szedni egy hírességet, aki megmutatja magát Dubaiban, a választás - nem véletlenül - Beckhamékre esett.

A piaci szereplők általában jobban informáltak annál, hogy bedőljenek egy ilyen átlátszó cselnek. A szakértők szerint akár 2011-is is eltarthat az árak csökkenése, bár a befektetőknek a piac instabilitása miatt várni kell a pénzük megtérülésére, az egyik szemüket azért érdemes rajta tartani az Emirátusokon.

Vissza a főoldalra!

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?