11 °C Budapest

Új szelek fújnak Dubaiban: már ők is szűrik a kóklereket!

Pénzcentrum
2008. december 30. 15:00

A piac tisztulása és átláthatósága érdekében 2009-től csak az új engedély birtokában működhetnek tovább az ingatlanirodák és a sikeres vizsga esetén dolgozhatnak a közvetítők. A helyi Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium, valamint az Építésügyi Szabályozó Hivatal által közösen kidolgozott rendszer célja kiszűrni a jutalékvadász kóklereket.

Korábban, szabályozás híján bármely Emirátusok-beli állampolgár felcsaphatott ingatlanközvetítőnek, januártól azonban csak az engedély és a vizsga birtokában működhetnek az irodák és dolgozhatnak a tanácsadók. További feltétel a 18. életév betöltése és legalább középfokú végzettség.

A képzés és a vizsga bevezetésével tovább tisztul a piaci környezet, ami remélhetően megkönnyíti minden piaci szereplő működését. A szigorítás rövid időn belül elfogadottá és általánossá válhat, a szélhámosok és a csalók pedig lassan eltűnnek a piacról.

A regisztrációs folyamat már elkezdődött, az első oktatásokon a minisztérium apparátusa vett részt. Az alkalmazottak képzése mellett a próbaidőszakban könnyen fény derült a rendszer esetleges hibáira, így könnyebben leküzdhették a képzés gyermekbetegségeit.

2009-től a közvetítő jogosultságának igazolása nélkül nem köthető adásvételi szerződés, ezen felül a külföldi vásárlók érdekében ingatlanpiaci útmutató kidolgozását is tervezik. A város árkategória szerint zónákra osztják, ami a szerződés aláírása előtt nagyban segíti a vételár reális meghatározását.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem