5 °C Budapest

Új szelek fújnak Dubaiban: már ők is szűrik a kóklereket!

Pénzcentrum
2008. december 30. 15:00

A piac tisztulása és átláthatósága érdekében 2009-től csak az új engedély birtokában működhetnek tovább az ingatlanirodák és a sikeres vizsga esetén dolgozhatnak a közvetítők. A helyi Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium, valamint az Építésügyi Szabályozó Hivatal által közösen kidolgozott rendszer célja kiszűrni a jutalékvadász kóklereket.

Korábban, szabályozás híján bármely Emirátusok-beli állampolgár felcsaphatott ingatlanközvetítőnek, januártól azonban csak az engedély és a vizsga birtokában működhetnek az irodák és dolgozhatnak a tanácsadók. További feltétel a 18. életév betöltése és legalább középfokú végzettség.

A képzés és a vizsga bevezetésével tovább tisztul a piaci környezet, ami remélhetően megkönnyíti minden piaci szereplő működését. A szigorítás rövid időn belül elfogadottá és általánossá válhat, a szélhámosok és a csalók pedig lassan eltűnnek a piacról.

A regisztrációs folyamat már elkezdődött, az első oktatásokon a minisztérium apparátusa vett részt. Az alkalmazottak képzése mellett a próbaidőszakban könnyen fény derült a rendszer esetleges hibáira, így könnyebben leküzdhették a képzés gyermekbetegségeit.

2009-től a közvetítő jogosultságának igazolása nélkül nem köthető adásvételi szerződés, ezen felül a külföldi vásárlók érdekében ingatlanpiaci útmutató kidolgozását is tervezik. A város árkategória szerint zónákra osztják, ami a szerződés aláírása előtt nagyban segíti a vételár reális meghatározását.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem