20 °C Budapest

Új szelek fújnak Dubaiban: már ők is szűrik a kóklereket!

Pénzcentrum
2008. december 30. 15:00

A piac tisztulása és átláthatósága érdekében 2009-től csak az új engedély birtokában működhetnek tovább az ingatlanirodák és a sikeres vizsga esetén dolgozhatnak a közvetítők. A helyi Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium, valamint az Építésügyi Szabályozó Hivatal által közösen kidolgozott rendszer célja kiszűrni a jutalékvadász kóklereket.

Korábban, szabályozás híján bármely Emirátusok-beli állampolgár felcsaphatott ingatlanközvetítőnek, januártól azonban csak az engedély és a vizsga birtokában működhetnek az irodák és dolgozhatnak a tanácsadók. További feltétel a 18. életév betöltése és legalább középfokú végzettség.

A képzés és a vizsga bevezetésével tovább tisztul a piaci környezet, ami remélhetően megkönnyíti minden piaci szereplő működését. A szigorítás rövid időn belül elfogadottá és általánossá válhat, a szélhámosok és a csalók pedig lassan eltűnnek a piacról.

A regisztrációs folyamat már elkezdődött, az első oktatásokon a minisztérium apparátusa vett részt. Az alkalmazottak képzése mellett a próbaidőszakban könnyen fény derült a rendszer esetleges hibáira, így könnyebben leküzdhették a képzés gyermekbetegségeit.

2009-től a közvetítő jogosultságának igazolása nélkül nem köthető adásvételi szerződés, ezen felül a külföldi vásárlók érdekében ingatlanpiaci útmutató kidolgozását is tervezik. A város árkategória szerint zónákra osztják, ami a szerződés aláírása előtt nagyban segíti a vételár reális meghatározását.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?