26 °C Budapest

Barkácsáruházak: építés helyett jöhet a kertészkedés!

Pénzcentrum
2008. július 7. 08:45

Hatvanhat egységre duzzadt a hazai barkácsáruházpiac, mindössze hét áruház áll egyedül egy városban, a többi helyszínen a konkurencia is megtalálható. A következő három évben további 14 egység megnyitását tervezik a láncok és a jelenlegi üzletek közül is bővítenek néhányat - írja a Napi Gazdaság.

A hálózatok jelenleg mintegy félmillió négyzetméter kereskedelmi területet működtetnek, az OBI 145 ezer, a Praktiker 122 ezer és a Baumax 105 ezer négyzetméternyi eladótérrel rendelkezik. A Bricostore 95 ezer, míg a Bauhaus 36 ezer négyzetméteren kínálja termékeit.

A szakértők egybehangzó véleménye, hogy az építési kedv csökkenése ellenére is megalapozott a hálózatok fejlődése. A barkácsáruházak kínálata jól követi a háztartások építőipari szükségleteit, így az egyik üzletág csökkenése a másik felfutásával járhat. Például, ha nem nagyon mennek az építőanyagok, akkor meglódul a kertészeti szegmens.

A középtávú fejlesztések befejezését követően elkezdődhet egy konszolidációs időszak, amikor élesedik a verseny és kiderül, hogy a magyar piac elbír-e öt áruházláncot és több tucat üzletet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?