7 °C Budapest

Üresen álló luxuslakások: vagyonosodási vizsgálattól tartanak a vevők!

Pénzcentrum
2008. szeptember 24. 09:00

A beruházók szerint érdektelenség jellemzi a fővárosi luxuslakások piacát, a külföldi bérlők száma csökken, a vásárlók tartanak az APEH vagyonosodási vizsgálataitól, a nemzetközi pénzügyi válság pedig tovább rontotta a helyzetet. A 700 ezer forint feletti négyzetméterárakat a belföldi lakásvásárlók közül csak kevesen engedhetik meg maguknak - írja a Napi Gazdaság.

A főváros legfelkapottabb övezeteiben lévő ingatlanirodák arról számoltak be, hogy amíg az elmúlt évben 40 millió forint körül volt az átlagos tranzakcióérték, addig idén az 50 millió feletti ingatlanokat csaknem lehetetlen eladni, mivel a vásárlók közében az a szóbeszéd járja, hogy 30 millió forint felett vagyonosodási vizsgálatra lehet számítani.

A külföldi bérlők számának csökkenése után a nemzetközi pénzügyi válság adta meg a kegyelemdöfést a luxuspiacnak. Az újonnan elkészült lakások akár évekig is üresen állhatnak, ezért óriási problémával küzdenek azok a beruházók, amelyek erre a piacra alapoztak.

A piacon jellemzővé vált a már megkezdett projektek átalakítása, más építtetők a teljes beruházáson próbálnak meg túladni. A piaci elemzők szerint alaposabb elemzéseket kellene végezni az építkezések megkezdése előtt, valamint a felszereltséget is fokozni kell, mert ma már a dunai panoráma nem elegendő a 700-900 ezres négyzetméterárhoz.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem