Üresen álló luxuslakások: vagyonosodási vizsgálattól tartanak a vevők!

Pénzcentrum
2008. szeptember 24. 09:00

A beruházók szerint érdektelenség jellemzi a fővárosi luxuslakások piacát, a külföldi bérlők száma csökken, a vásárlók tartanak az APEH vagyonosodási vizsgálataitól, a nemzetközi pénzügyi válság pedig tovább rontotta a helyzetet. A 700 ezer forint feletti négyzetméterárakat a belföldi lakásvásárlók közül csak kevesen engedhetik meg maguknak - írja a Napi Gazdaság.

A főváros legfelkapottabb övezeteiben lévő ingatlanirodák arról számoltak be, hogy amíg az elmúlt évben 40 millió forint körül volt az átlagos tranzakcióérték, addig idén az 50 millió feletti ingatlanokat csaknem lehetetlen eladni, mivel a vásárlók közében az a szóbeszéd járja, hogy 30 millió forint felett vagyonosodási vizsgálatra lehet számítani.

A külföldi bérlők számának csökkenése után a nemzetközi pénzügyi válság adta meg a kegyelemdöfést a luxuspiacnak. Az újonnan elkészült lakások akár évekig is üresen állhatnak, ezért óriási problémával küzdenek azok a beruházók, amelyek erre a piacra alapoztak.

A piacon jellemzővé vált a már megkezdett projektek átalakítása, más építtetők a teljes beruházáson próbálnak meg túladni. A piaci elemzők szerint alaposabb elemzéseket kellene végezni az építkezések megkezdése előtt, valamint a felszereltséget is fokozni kell, mert ma már a dunai panoráma nem elegendő a 700-900 ezres négyzetméterárhoz.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?