30 °C Budapest

Milliók a zsebben: kezdődhet a lakásmustra!

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 13:00

A tőzsde romokban, az olajárak csúcsokat döngetnek, a lakáspiac a hitelválság miatt mélyponton van. A Forbes magazin arra kereste a választ, hogy ilyen körülmények között milyen ingatlanra tehet szert az a vásárló, aki egymillió dollárral vág bele az üzletbe. A tengerentúli nagyvárosok mellett néhány európai és a többi kontinensen található metropoliszt is számításba vettek.


Chicago most kedvezőnek tűnik

A legfrissebb ingatlanpiaci felmérések szerint a tengerentúlon átlagosan 4,8 %-kal csökkentek a lakásárak az elmúlt egy évben. Ez első hallásra nem tűnik soknak, de vannak olyan államok, ahol az értékvesztés szintje magasan az átlag felett volt és egyes szegmensekben elérte a 20 %-ot is.

A szakértők mindenkinek javasolják Chicagót és New Yorkot, de ajánlott most elkerülni Los Angeles és Miami lakáspiacát.

Azért azt ne felejtsük el, hogy amíg egymillió dollárból Los Angeles legelőkelőbb negyedeiben körülbelül egy 350 négyzetméteres házra telik, addig New York központjában jó, ha egy 55-65 négyzetméteres lakásra futja.


New York méregdrága

A hitelválság hatásaival leginkább sújtott Kaliforniában és Floridában álomszerű luxusvillák kerültek kalapács alá, melyekhez a tőkeerős befektetők alkalmi áron juthatnak hozzá.

A piacon megjelentek az európaiak, akik a dollár gyengülésének és az árak csökkenésének együttes hatását kihasználva korábban nem remélt összegekért vásárolhatnak amerikai ingatlanokat.


A párizsi lakásméretek szokatlanok

Fordítva ugyanez nem túl szerencsés, egy egymillió dollárral rendelkező amerikai vásárló óriási hendikeppel indul a londoni, vagy a párizsi lakáspiacon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A francia fővárosban egy tágas ingatlanokhoz szokott tengerentúli vásárló igencsak elcsodálkozhat egy garzonlakás láttán. A franciák ugyanakkor a jó elhelyezkedést fizetik meg és beérik a kisebb alapterülettel is.


Marad a nyugalmar árasztó Toronto

Az Egyesült Államokból származó vásárlók az elmúlt években kezdték felfedezni a közép-amerikai és a dél-ázsiai célpontokat. Ebből a pénzből Costa Ricában egy majd 500 négyzetméteres, márvánnyal burkolt, római stílusú oszlopokkal ellátott villát lehet vásárolni.

A világ számos pontján az egymillió dolláros ingatlanok igazi kuriózumnak számítanak, máshol - egyes világvárosok kiemelt övezeteiben - átlag alattinak tekinthetők.

A Budapesten próbálkozó amerikai vásárló relatíve széles kínálattal találja szemben magát. Az ingatlan.com adatbázisa szerint a budai oldalon közel ötszáz, de még a pesti oldalon is több tucat 170 millió forint feletti ingatlan keresi új tulajdonosát.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?