Könnyfakasztó vételár: máris cáfol a milliárdos!

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 10:05

A több hónapig tartó tárgyalások eredményre vezettek és végül mintegy 390 millió eurós (92 milliárd forintos) vételáron gazdát cserél a francia Riviéra egyik ékköve, a Villa Leopolda. Az ingatlan körüli rendkívüli hírverés ellenére a vevőnek sikerült inkognitóban maradni, a találgatások szerint Roman Abramovics állhat az ügylet hátterében, aki gyorsan cáfolta is a felvetéseket.

A káprázatos palotát még II. Leopold belga király építette nyári rezidenciának. Az ingatlanhoz többhektáros kert és mintegy ezerkétszáz narancs-, citrom-, olíva- és ciprusfa tartozik. Az épület az első világháború idején kórházként is funkcionált, itt látták el a csatákban megsérült katonákat. Az ötvenes években az Agnelli család (a Fiat gyár alapítói) tulajdonába került a palota.

Villa Leopolda (Forrás: guardian.co.uk)

A jelenlegi tulajdonos Lily Safra csak hosszú tárgyalásokat követően, vonakodva szabadult meg a luxusvillától. A lélegzetelállító kilátáshoz könnyfakasztó vételárat sikerült kiharcolnia.

Egy helyi ingatlanszakértő szerint nem véletlen, hogy a vásárló orosz származású. Az oroszok körében rendkívüli eszmei értéke van a Földközi-tenger francia partjainak, hiszen alig egy évszázaddal ezelőtt az orosz arisztokrácia nagy része itt töltötte a nyarakat.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35