11 °C Budapest

A világ legdrágább utcái: ahol 1,5 milliós öltönyben rohangálnak!

Pénzcentrum
2008. július 21. 11:00

A világcégek felső vezetői szerint egy magára valamit is adó vállalatnak olyan címmel kell rendelkezni, amely méltó a vállalkozás márkanevéhez és következtetni lehet belőle a piacon elfoglalt pozícióra. A Forbes összegyűjtötte a világ tíz legdrágább utcáját, ahol a legmagasabbak az üzleteknek a bérleti díjai.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb vállalatok, bankok és üzletek székhelyei New Yorkban, Manhattanben találhatóak. Az ötödik sugárúton az 56. és az 58. utca által határolt terület a kereskedők által a legfelkapottabb. Az egy négyzetméterre eső bérleti díj eléri a 2,5 millió forintot, ennek ellenére számos világmárkát árusító üzletet találunk a környéken.

New York mögött sorakozik Hong Kong, Párizs, London és Tokió. Az elit környékeken található üzletekben árusított világmárkák vételára jelentősen meghaladja az adott termékek valódi értékét, a vásárlók valójában a márka által képviselt színvonalat és a hordozott minőséget fizetik meg. A világmárkák képviselői cégük presztízsének szimbolizálása érdekében előszeretettel bérlenek vagy vásárolnak ingatlanokat a legdrágább övezetekben.

Egyes kereskedők arról számoltak be, hogy a vásárlók között nem ritka az olyan üzletember, aki rendszeresen vásárol 5-10 ezer dolláros (0,75-1,5 millió forintos) öltönyöket és ezer dolláros (150 ezer forintos) cipőket. Az üzletek a legkapósabb kerületek néhány utcájára koncentrálódnak, a vásárlói kör nem igazán ár-érzékeny, sőt egyre többen engedhetik meg maguknak a méregdrága termékeket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?