Különleges szálláshelyek: ha szereted a kalandokat!

Pénzcentrum
2008. július 11. 12:00

Az egyedi ötletekre épülő különleges és szokatlan szálláshelyek önmagukban is külön élményt jelentenek az odalátogatóknak. Aki igazán különlegessé szeretné tenni a nyaralását, annak az alábbi ajánlatok valódi csemegét jelenthetnek. Európa- és világszerte szaporodnak a furcsa, néha bizarr szálláshelyek, a jég és a kapszulahotelek mellett számos hóbortos ötlettel találkozhatunk

A német Park Hotel: csövesek előnyben


Bár klausztrofóbiásoknak nem ajánlott ez a betonkemping, a beszámolók szerint ez az a hely, ahol a pihenés és a kikapcsolódás garantált. A szállásadó jelszava a minimális tér, maximális kényelem, az elsőnek mindenképpen megfelel az ajánlat.

Az ipari méretű betoncsövekből kialakított szállások mindössze egyetlen kis ablakkal rendelkeznek. A "szobákban" egy lámpa és egy konnektor is van, amiről éjszaka feltölthetjük mobiltelefonunkat.

Az ágyakat úgy szabták, hogy pontosan illeszkedjenek a betonhenger falához, a szállások könnyel mobilizálhatóak, de csak sík vidéken javasolt a használatuk.

Barlanglakások a Beckham-patak vidékén


A barlanglakások kialakítása belülről is lenyűgöző, de a szállásadók felhívják az idelátogatók figyelmét a hotelhez tartozó 530 hektáros terület természeti szépségeire is.

A hotelszobák kialakítása négy évet vett igénybe, a tervezés és a kivitelezés során törekedtek a természeti értékek megőrzésére. A pihenni vágyó látogató itt tényleg egy barlangban érezheti magát, hiszen a padlózaton kívül a szobák falazata és a plafon is természetes képződmény.

A tiszta levegő és a folyosókon is csordogáló ivóvíz minőségű barlangi patakok feledhetetlenné teszik a barlanghotelben töltött időt.

Kapszula Hotel Japánban: koporsónyi hely alig egy ötezresért


A kapszulákban található matracok két méter hosszúak, ami a japánoknak lehet, hogy elég, de a nagyobbra nőtt európaiak számára nem a legkényelmesebb megoldás.

A kapszulák 30-40 dollárba (4,5-6 ezer forintba) kerülnek egy éjszakára és legkésőbb délelőtt tízig el kell hagyni a "szállást", ennek ellenére a kapszulák kihasználtsága elég magas.

A hotel hátránya a szűk hely mellett, hogy a folyosó végén található a közös konyha és fürdőszoba, a kapszulákat mini-televízióval és ébresztőórával szerelték fel.

Börtönhotel a szlovén fővárosban: ahol rácsok mögött éjszakázhatsz


A ljubljanai cellahotel (Hotel Celica) korábban jugoszláv katonai börtön volt. Bár a cellákat felújították, az itt szállást foglalók ma is érezhetik a börtön kísérteties hangulatát, a rácsok között szűrődő fényt, a kopár falakat és a becsapódó ajtók iszonyatos visszhangját.

Szlovénia nem túl nagy ország, de ettől függetlenül tele van szebbnél-szebb látnivalókkal. A börtön nem feltétlenül tartozik ezek közé bár külső megjelenésében színesebbé tették, mint amikor még a funkciójának megfelelő szerepet töltött be.

Bár az épület a külvárosban található, a város méretéből adódóan egy negyed órás sétával elérhető az óváros.

A Csillagok Háborúját idézi a tunéziai Sidi Driss Hotel

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Földöntúli csend, hűvös szobák és rideg viszonyok fogadják a hotelbe látogató turistákat. A földalatti labirintusok és a boltíves kialakítású szobák olyanok, mintha a George Lucas által rendezett Csillagok Háborújában, a Tatooine bolygó sivatagos területén, találnánk magunkat.

De a Hotel Sidi Driss nem egy fantasztikus-film díszlete, hanem maga a valóság. Matmata városától negyven kilométerre található az első nagyobb település, a barátságtalan környezetben meglehetősen hűvös az idő és rendkívüli a szárazság.

Az itt élők már századokkal ezelőtt úgy védekeztek az ellenségekkel szemben, hogy a szó szoros értelmében betemették a barlanglakásokat és a támadók így sohasem találtak rájuk. A 20 szobás létesítményben félpanziós ellátással 10 dollárba (1500 forintba) kerül egy éjszaka egy fő részére.

Ariau Amazon Towers: egy szálloda a dzsungel mélyén


Az amazonasi esőerdőben található fából készült szálloda egyes szobái a környező fák lombozatába, mások pedig a Rio Negro folyó felé épültek. A több mint 10 éve üzemelő környezetbarát szállodát a környék ékszerdobozának tartják, a legközelebbi város 60 kilométerre található.

A tulajdonosokat a híres oceanológus, Jacques Cousteau ihlette az építésben, aki azt vallotta, hogy a nukleáris háború gondolata már nem sokáig foglalkoztatja az embereket. Előbb-utóbb eljön az idő, amikor azok fognak háborúzni egymással, akik óvják, és akik pusztítják a természetet. A csatát az nyeri majd, aki meg tudja őrizni az amazonasi esőerdőket.

Az építkezés úgy indult, mint egy kis hotel a dzsungelben, aztán a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára már 263 szobával büszkélkedhetnek.

A bécsi Schottenstift kolostorban ma is élnek apácák


A bécsi kolostort szerzetesek alapították még 1155-ben, a mai napig működő rend épületét az évszázadok során többször is átépítették, mire elnyerte mai formáját. Napjainkban az építészeti és a művészeti értékek egyaránt fontosak, gyakran tartanak itt művészeti esteket, orgona hangversenyeket és más zenei rendezvényeket.

A vendégek fogadására kialakított épületrészt teljesen felújították, a hatalmas bejárati ajtó után egy csigalépcsőn kell felmenni, majd eljutunk egy középkori lovagterembe. Félpanziós ellátással szobaszámtól függően 60-108 euró/éj (14-26 ezer forint/éj) között lehet szállást bérelni, ez kicsit soknak tűnhet egy éjszakáért, de a kilátás és a békés hangulat mindenkit kárpótol.

Egy éjszaka a kilátóban: édes álmok 100 méterrel a város felett


A hollandiai Rotterdamban található az Euromast torony, ahonnan csodás kilátás nyílik az egész városra. Egy városnézést követően kitűnő alkalom innen újra megszemlélni a bejárt területeket. A torony délelőtt tíztől este 11-ig várja a látogatókat, de aki időben lefoglalja a szállást, az egész éjszakát fent töltheti.

A toronyban kiváló éttermeket találni, napos időben az ablakokon keresztül akár 30 kilométerre is ellátni. A kapacitásuk nem túl magas, mindössze két szoba kiadó, de akinek sikerül itt szobát bérelni az egy hollywoodi film főszerepében érezheti magát. A berendezés a hatvanas éveket idézi, a lakókat egy üveg lehűtött pezsgő várja. Ha az időjárás megengedi éjszaka is ki lehet menni és ekkor birtokba vehető a város legimpozánsabb terasza.

A 385 eurós (92 ezer forintos) ár ellenére hónapokra előre le vannak foglalva a szobák.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem