22 °C Budapest

Különleges szálláshelyek: ha szereted a kalandokat!

Pénzcentrum
2008. július 11. 12:00

Az egyedi ötletekre épülő különleges és szokatlan szálláshelyek önmagukban is külön élményt jelentenek az odalátogatóknak. Aki igazán különlegessé szeretné tenni a nyaralását, annak az alábbi ajánlatok valódi csemegét jelenthetnek. Európa- és világszerte szaporodnak a furcsa, néha bizarr szálláshelyek, a jég és a kapszulahotelek mellett számos hóbortos ötlettel találkozhatunk

A német Park Hotel: csövesek előnyben


Bár klausztrofóbiásoknak nem ajánlott ez a betonkemping, a beszámolók szerint ez az a hely, ahol a pihenés és a kikapcsolódás garantált. A szállásadó jelszava a minimális tér, maximális kényelem, az elsőnek mindenképpen megfelel az ajánlat.

Az ipari méretű betoncsövekből kialakított szállások mindössze egyetlen kis ablakkal rendelkeznek. A "szobákban" egy lámpa és egy konnektor is van, amiről éjszaka feltölthetjük mobiltelefonunkat.

Az ágyakat úgy szabták, hogy pontosan illeszkedjenek a betonhenger falához, a szállások könnyel mobilizálhatóak, de csak sík vidéken javasolt a használatuk.

Barlanglakások a Beckham-patak vidékén


A barlanglakások kialakítása belülről is lenyűgöző, de a szállásadók felhívják az idelátogatók figyelmét a hotelhez tartozó 530 hektáros terület természeti szépségeire is.

A hotelszobák kialakítása négy évet vett igénybe, a tervezés és a kivitelezés során törekedtek a természeti értékek megőrzésére. A pihenni vágyó látogató itt tényleg egy barlangban érezheti magát, hiszen a padlózaton kívül a szobák falazata és a plafon is természetes képződmény.

A tiszta levegő és a folyosókon is csordogáló ivóvíz minőségű barlangi patakok feledhetetlenné teszik a barlanghotelben töltött időt.

Kapszula Hotel Japánban: koporsónyi hely alig egy ötezresért


A kapszulákban található matracok két méter hosszúak, ami a japánoknak lehet, hogy elég, de a nagyobbra nőtt európaiak számára nem a legkényelmesebb megoldás.

A kapszulák 30-40 dollárba (4,5-6 ezer forintba) kerülnek egy éjszakára és legkésőbb délelőtt tízig el kell hagyni a "szállást", ennek ellenére a kapszulák kihasználtsága elég magas.

A hotel hátránya a szűk hely mellett, hogy a folyosó végén található a közös konyha és fürdőszoba, a kapszulákat mini-televízióval és ébresztőórával szerelték fel.

Börtönhotel a szlovén fővárosban: ahol rácsok mögött éjszakázhatsz


A ljubljanai cellahotel (Hotel Celica) korábban jugoszláv katonai börtön volt. Bár a cellákat felújították, az itt szállást foglalók ma is érezhetik a börtön kísérteties hangulatát, a rácsok között szűrődő fényt, a kopár falakat és a becsapódó ajtók iszonyatos visszhangját.

Szlovénia nem túl nagy ország, de ettől függetlenül tele van szebbnél-szebb látnivalókkal. A börtön nem feltétlenül tartozik ezek közé bár külső megjelenésében színesebbé tették, mint amikor még a funkciójának megfelelő szerepet töltött be.

Bár az épület a külvárosban található, a város méretéből adódóan egy negyed órás sétával elérhető az óváros.

A Csillagok Háborúját idézi a tunéziai Sidi Driss Hotel

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Földöntúli csend, hűvös szobák és rideg viszonyok fogadják a hotelbe látogató turistákat. A földalatti labirintusok és a boltíves kialakítású szobák olyanok, mintha a George Lucas által rendezett Csillagok Háborújában, a Tatooine bolygó sivatagos területén, találnánk magunkat.

De a Hotel Sidi Driss nem egy fantasztikus-film díszlete, hanem maga a valóság. Matmata városától negyven kilométerre található az első nagyobb település, a barátságtalan környezetben meglehetősen hűvös az idő és rendkívüli a szárazság.

Az itt élők már századokkal ezelőtt úgy védekeztek az ellenségekkel szemben, hogy a szó szoros értelmében betemették a barlanglakásokat és a támadók így sohasem találtak rájuk. A 20 szobás létesítményben félpanziós ellátással 10 dollárba (1500 forintba) kerül egy éjszaka egy fő részére.

Ariau Amazon Towers: egy szálloda a dzsungel mélyén


Az amazonasi esőerdőben található fából készült szálloda egyes szobái a környező fák lombozatába, mások pedig a Rio Negro folyó felé épültek. A több mint 10 éve üzemelő környezetbarát szállodát a környék ékszerdobozának tartják, a legközelebbi város 60 kilométerre található.

A tulajdonosokat a híres oceanológus, Jacques Cousteau ihlette az építésben, aki azt vallotta, hogy a nukleáris háború gondolata már nem sokáig foglalkoztatja az embereket. Előbb-utóbb eljön az idő, amikor azok fognak háborúzni egymással, akik óvják, és akik pusztítják a természetet. A csatát az nyeri majd, aki meg tudja őrizni az amazonasi esőerdőket.

Az építkezés úgy indult, mint egy kis hotel a dzsungelben, aztán a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára már 263 szobával büszkélkedhetnek.

A bécsi Schottenstift kolostorban ma is élnek apácák


A bécsi kolostort szerzetesek alapították még 1155-ben, a mai napig működő rend épületét az évszázadok során többször is átépítették, mire elnyerte mai formáját. Napjainkban az építészeti és a művészeti értékek egyaránt fontosak, gyakran tartanak itt művészeti esteket, orgona hangversenyeket és más zenei rendezvényeket.

A vendégek fogadására kialakított épületrészt teljesen felújították, a hatalmas bejárati ajtó után egy csigalépcsőn kell felmenni, majd eljutunk egy középkori lovagterembe. Félpanziós ellátással szobaszámtól függően 60-108 euró/éj (14-26 ezer forint/éj) között lehet szállást bérelni, ez kicsit soknak tűnhet egy éjszakáért, de a kilátás és a békés hangulat mindenkit kárpótol.

Egy éjszaka a kilátóban: édes álmok 100 méterrel a város felett


A hollandiai Rotterdamban található az Euromast torony, ahonnan csodás kilátás nyílik az egész városra. Egy városnézést követően kitűnő alkalom innen újra megszemlélni a bejárt területeket. A torony délelőtt tíztől este 11-ig várja a látogatókat, de aki időben lefoglalja a szállást, az egész éjszakát fent töltheti.

A toronyban kiváló éttermeket találni, napos időben az ablakokon keresztül akár 30 kilométerre is ellátni. A kapacitásuk nem túl magas, mindössze két szoba kiadó, de akinek sikerül itt szobát bérelni az egy hollywoodi film főszerepében érezheti magát. A berendezés a hatvanas éveket idézi, a lakókat egy üveg lehűtött pezsgő várja. Ha az időjárás megengedi éjszaka is ki lehet menni és ekkor birtokba vehető a város legimpozánsabb terasza.

A 385 eurós (92 ezer forintos) ár ellenére hónapokra előre le vannak foglalva a szobák.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?