9 °C Budapest

Itt vegyél lakást: most nagyon jól járhatsz vele!

Pénzcentrum
2008. július 7. 11:00

Az olasz ingatlanpiacot elkerülte a válság szele és itt nem szembesültek olyan súlyos problémákkal, mint a spanyolok, vagy a britek. Az olasz piac szakértői a fejlett turizmussal rendelkező övezetekben még mérsékelt növekedést is tapasztaltak az elmúlt időszakban.

A dél-olasz telekárak még mindig meglehetősen alacsonyak és ez vonzóvá teheti a régiót a külföldi befektetők számára. Az olasz piac az elmúlt évtizedben is megőrizte stabilitását, a külföldi vásárlók többsége a kulturálisan fejlett, számos nevezetességgel rendelkező városokat részesítették előnyben. A vásárlók közül sokan a történelemkönyvekből ismert toszkánai kastélyt szerettek volna vásárolni.


A dél-olasz régió
Az olcsó repülőjegyeknek és a közvetlen járatoknak köszönhetően könnyebben megközelíthetővé vált Olaszország déli része is. A vásárlók körében megjelentek az olcsóbb ingatlanokat kereső érdeklődők is. A helyi ingatlanközvetítők szerint a régióban évi 10 %-os áremelkedés várható és ez a tendencia folytatódhat a következő években is.

A szakértők szerint a dél-olasz régió lehet a Földközi-tenger partvidékének következő befektetési sikertörténete. Európa hasonló övezeteivel összehasonlítva az árak még mindig alacsonyabbak. A szigorú építési szabályoknak és a központi ellenőrzésnek köszönhetően a piac egyensúlyban maradhat.

A kedvező megtérülési mutatók következtében tovább fokozódik a nemzetközi érdeklődés a régió iránt, az árak gyors és folyamatos emelkedése felkeltette a befektetők érdeklődését. Ahogy a külföldi vásárlók felfedezik az olasz csizma eddig eldugott sarkát megindulhat a roham a vidám életstílust, a kellemes időjárást és a vonzó partvidéket kínáló régióba.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?