14 °C Budapest

Zuhanórepülésben a brit ingatlanárak! Egyre többen laknak nyaralóban!

Pénzcentrum
2008. június 2. 10:30

A legfrissebb brit ingatlanár felmérés eredményeiből az derült ki, hogy a lakások és a családi házak árai 2,9 %-os és 1,5 %-os csökkenése mellett a nyaralók esetében csak 0,6 %-ot változtak lefelé az árak. A hétvégi házak tartják az értéküket, vonzzák az új vásárlókat, praktikusak és népszerűek.

A versenypiacon annak a szegmensnek lesz előnye, amely jó értékállóságot tud felmutatni a szűkülő keresletnek. A nyaralók piaca ilyen és a kedvezőtlen lakáspiaci eredmények ellenére megőrizte vonzerejét. Bár a fejlesztők inkább a nagy profittal kecsegtető beruházásokat kedvelik, a lakosság körében egyre népszerűbbek az olyan nyaralók, ahol minden szükséges feltétel adott a lakhatáshoz. Szakértők szerint a településtől és az üzletektől való távolság is döntően befolyásolja az ingatlanok vételárát.


Tágas élettér
A fiatal, kisgyermekes házaspárok is szívesen vásárolnak vidéken földszintes házat nagy kerttel, mert a városi többszintes épületek szűkös lakásai nem a legmegfelelőbbek a gyermeknevelésre. A földszintes házak előnye, hogy a jó elrendezésnek köszönhetően minden helyiség könnyen elérhető, nem kell lépcsőzgetni, ha valamire szükségünk van. Egy korábbi felmérés szerint a lakótér, a magánszféra és a kertméret alapján ez az ingatlantípus az egyik legnépszerűbb a vásárlók körében.

Megjelenésében is lenyűgözőek lehetnek ezek a házak, egy brit ingatlanügynököt is elvarázsolt az ottani légkör és a zajos városi életet követően kiköltözött és az óta is legjobb döntésének tartja a bungaló megvásárlását. A 650 ezer fontos (200 millió forintos) vételáron felül még költött is az ingatlanra, hozzáépítéssel és belső átalakítással újabb lakószobát alakított ki, valamint különleges biztonsági elemekkel látta el a házat és környezetét.


Vonzó környezet
A különálló házak nagy nyugalmat biztosítanak a tulajdonosoknak, a távolságoknak köszönhetően nem zavarják egymást a szomszédok. A kertre nyíló helységek, a nagy terasz, az udvar mind-mind tökéletessé teszik a házakat. A jól felszerelt hétvégi házak már minden feltétellel rendelkeznek, ami a lakhatáshoz is szüksége lehet, a jó kilátás és a teraszról nézhető naplemente hozzáadott értéke pénzben sokszor nem fejezhető ki.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Vannak olyan luxussal ellátott házak, melyek vételára megközelíti, de akár meg is haladhatja az egymillió fontot. Főleg a parton fekvő tengerre néző ingatlanok tartoznak ebbe a kategóriába. Az ilyen házak vevői körében a fiatalabb vásárlók a befektetési és fejlesztési lehetőségeket, az idősebbek a csendes környezetet és a nyugalmat részesítik előnyben. Többen is foglalkoznak a házak befektetésű célú megvásárlásával, mások a vételt követően felújítják, és magasabb áron értékesítik az ilyen ingatlanokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?