Ma dől el, mennyit fizetünk a villanyért jövőre

Pénzcentrum
2007. október 25. 08:20

Ma derül ki, hogy a lakossági fogyasztók számára várhatóan mennyibe kerül majd jövő évtől a villamos áram. Ma tartják ugyanis a 23 kereskedő és hat kereskedői engedéllyel rendelkező nagyfogyasztó részvételével a Magyar Villamos Művek Trade áramárverését - írja a Népszabadság.

A régióba jelenleg 70 euró körül alakul egy megawattóra villamos energia ára. Az árverésen 800 megawatt kapacitást kínálnak majd megvételre, plusz-mínusz 10-15 százalék eltéréssel.


A piacnyitás az illetékes szaktárca államtitkára szerint lehetőséget jelent a kisfogyasztók számára, de egyben felelősséget is az őket ellátó egyetemes szolgáltató ellenőrzésére kijelölt szakhatóságnak. Garamhegyi Ábel szerint az elsődleges cél, hogy a fogyasztók is élvezzék a verseny előnyeit.

A január elsejével életbe lépő változtatásokkal kapcsolatban azonban még nem lehet tudni, hogy hogyan zajlik majd a szociálisan rászorult fogyasztók további támogatása. A most nyilvánosságra hozott rendelet szerint azon hátralékba került fogyasztóknál, akik esetében bizonyítható a szociális rászorultság, 30 napos halasztott fizetési és féléves részletfizetési kísérlet után kapcsolatható ki az áram, de erről mindenképp értesíteni kell a szociális igazgatási szerveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?