Ma dől el, mennyit fizetünk a villanyért jövőre

Pénzcentrum
2007. október 25. 08:20

Ma derül ki, hogy a lakossági fogyasztók számára várhatóan mennyibe kerül majd jövő évtől a villamos áram. Ma tartják ugyanis a 23 kereskedő és hat kereskedői engedéllyel rendelkező nagyfogyasztó részvételével a Magyar Villamos Művek Trade áramárverését - írja a Népszabadság.

A régióba jelenleg 70 euró körül alakul egy megawattóra villamos energia ára. Az árverésen 800 megawatt kapacitást kínálnak majd megvételre, plusz-mínusz 10-15 százalék eltéréssel.


A piacnyitás az illetékes szaktárca államtitkára szerint lehetőséget jelent a kisfogyasztók számára, de egyben felelősséget is az őket ellátó egyetemes szolgáltató ellenőrzésére kijelölt szakhatóságnak. Garamhegyi Ábel szerint az elsődleges cél, hogy a fogyasztók is élvezzék a verseny előnyeit.

A január elsejével életbe lépő változtatásokkal kapcsolatban azonban még nem lehet tudni, hogy hogyan zajlik majd a szociálisan rászorult fogyasztók további támogatása. A most nyilvánosságra hozott rendelet szerint azon hátralékba került fogyasztóknál, akik esetében bizonyítható a szociális rászorultság, 30 napos halasztott fizetési és féléves részletfizetési kísérlet után kapcsolatható ki az áram, de erről mindenképp értesíteni kell a szociális igazgatási szerveket.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24