10 °C Budapest

Ma dől el, mennyit fizetünk a villanyért jövőre

Pénzcentrum
2007. október 25. 08:20

Ma derül ki, hogy a lakossági fogyasztók számára várhatóan mennyibe kerül majd jövő évtől a villamos áram. Ma tartják ugyanis a 23 kereskedő és hat kereskedői engedéllyel rendelkező nagyfogyasztó részvételével a Magyar Villamos Művek Trade áramárverését - írja a Népszabadság.

A régióba jelenleg 70 euró körül alakul egy megawattóra villamos energia ára. Az árverésen 800 megawatt kapacitást kínálnak majd megvételre, plusz-mínusz 10-15 százalék eltéréssel.


A piacnyitás az illetékes szaktárca államtitkára szerint lehetőséget jelent a kisfogyasztók számára, de egyben felelősséget is az őket ellátó egyetemes szolgáltató ellenőrzésére kijelölt szakhatóságnak. Garamhegyi Ábel szerint az elsődleges cél, hogy a fogyasztók is élvezzék a verseny előnyeit.

A január elsejével életbe lépő változtatásokkal kapcsolatban azonban még nem lehet tudni, hogy hogyan zajlik majd a szociálisan rászorult fogyasztók további támogatása. A most nyilvánosságra hozott rendelet szerint azon hátralékba került fogyasztóknál, akik esetében bizonyítható a szociális rászorultság, 30 napos halasztott fizetési és féléves részletfizetési kísérlet után kapcsolatható ki az áram, de erről mindenképp értesíteni kell a szociális igazgatási szerveket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem