3 °C Budapest

Kiürül az outlet - miért menekülnek a bérlők?

Pénzcentrum
2007. július 19. 09:30

Már nem csupán a látogatottság miatt kell aggódnia a belga érdekeltségű, törökbálinti GL Outletnek, a Napi Gazdaság információi szerint ugyanis a bérlők is sorban elpártolnak a komplexumtól, a még megmaradt üzletek pedig közel 300 millió forintos tartozást halmoztak fel az üzemeltetővel szemben.

A megmaradt bérlők még e hónapban szeretnének egyeztetni a GL Outlettel, illetve a tulajdonos és egyben üzemeltető cég ügyvezető igazgatójával, Ghislain Lenaersszel. Nem a meglévő több száz millió forintnyi tartozás elengedését kérik, bíznak abban, hogy az outlet újra sikeressé tehető, ezért egy új marketingstratégia kidolgozásában bíznak.

Levélben jelezték azonban a tulajdonos felé, hogy bár jelenleg több megkeresést is visszautasítottak más komplexumok részéről, amennyiben a helyzet nem rendeződik záros határidőn belül, kénytelenek lesznek lépni, mert a látogatottság elmondásuk szerint minimális.

A GL Outlet 2004-ben nyitotta meg kapuit, ekkor körülbelül az üzlethelyiségek felére volt bérlő. Az első évben még sikeresen vette az akadályokat, és jelentős konkurenciát jelentett a közelben található biatorbágyi Premier Outlet Centernek.

2005 szeptemberétől azonban a cég beszüntette marketing tevékenységét, a látogatottság pedig rohamosan esni kezdett. A bérlők szerint az adósság felhalmozása nem az ő hibájukból történt, a rendkívül alacsony látogatottságot mutató 2006-os évben ugyanis a számlákat már úgy adták át nekik, hogy szóban kompenzációt ígértek.

A számlaképtelenség azonban nem az egyetlen probléma, a piac szerint sokkal nagyobb gondot jelent, hogy a komplexumnak nincs húzómárkája, és kevés közvetlen gyártó van a bérlői között, ezért nemzetközi viszonylatban nem is sorolják az outletek közé.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?