16 °C Budapest

Kiürül az outlet - miért menekülnek a bérlők?

Pénzcentrum
2007. július 19. 09:30

Már nem csupán a látogatottság miatt kell aggódnia a belga érdekeltségű, törökbálinti GL Outletnek, a Napi Gazdaság információi szerint ugyanis a bérlők is sorban elpártolnak a komplexumtól, a még megmaradt üzletek pedig közel 300 millió forintos tartozást halmoztak fel az üzemeltetővel szemben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A megmaradt bérlők még e hónapban szeretnének egyeztetni a GL Outlettel, illetve a tulajdonos és egyben üzemeltető cég ügyvezető igazgatójával, Ghislain Lenaersszel. Nem a meglévő több száz millió forintnyi tartozás elengedését kérik, bíznak abban, hogy az outlet újra sikeressé tehető, ezért egy új marketingstratégia kidolgozásában bíznak.

Levélben jelezték azonban a tulajdonos felé, hogy bár jelenleg több megkeresést is visszautasítottak más komplexumok részéről, amennyiben a helyzet nem rendeződik záros határidőn belül, kénytelenek lesznek lépni, mert a látogatottság elmondásuk szerint minimális.

A GL Outlet 2004-ben nyitotta meg kapuit, ekkor körülbelül az üzlethelyiségek felére volt bérlő. Az első évben még sikeresen vette az akadályokat, és jelentős konkurenciát jelentett a közelben található biatorbágyi Premier Outlet Centernek.

2005 szeptemberétől azonban a cég beszüntette marketing tevékenységét, a látogatottság pedig rohamosan esni kezdett. A bérlők szerint az adósság felhalmozása nem az ő hibájukból történt, a rendkívül alacsony látogatottságot mutató 2006-os évben ugyanis a számlákat már úgy adták át nekik, hogy szóban kompenzációt ígértek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A számlaképtelenség azonban nem az egyetlen probléma, a piac szerint sokkal nagyobb gondot jelent, hogy a komplexumnak nincs húzómárkája, és kevés közvetlen gyártó van a bérlői között, ezért nemzetközi viszonylatban nem is sorolják az outletek közé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20