1 °C Budapest

65 ezerrel alacsonyabb rezsi: egy huszáros vágással!

Pénzcentrum
2007. június 28. 13:00

Évente átlagosan 65 ezer forintot spórolhat az, aki megfontoltan dönt arról, mely szolgáltatótól vásárolja a gázt és az áramot. Az állítás sajnos nem hazánkra, hanem az Egyesült Királyságra vonatkozik, nálunk ugyanis egyelőre nem nagyon akad választási lehetőség. A rendszer még a szigetországban sem működik zökkenőmentesen, ott azonban legalább az elvi lehetőség megvan a spórolásra.

Az Ofgem energiapiaci testület adatai szerint a tudatos fogyasztók 100-170 fontot takaríthatnak meg évente változatlan mennyiség fogyasztása esetén. A vizsgálat a prepaid rendszerben fogyasztókra terjedt ki, az Egyesült Királyságban ugyanis van arra lehetőség, hogy a telefon feltöltő-kártyához hasonlóan áram-kártyát vásároljon valaki, amit aztán otthon a megfelelő olvasóba bedugva már kezdhet is fogyasztani.

Az Ofgem szerint rengetegen még most sincsenek tisztában azzal, mennyit spórolhatnának a tudatos választással. Az energyhelpline.com illetékese ezzel szemben azon az állásponton van, hogy a testület alábecsülte a probléma, illetve a lehetséges megtakarítás értékét, mely az északi régióban akár a 229 fontot is elérheti éves szinten egy háztartásra vetítve.

Az Ofgemet azért is kritika illeti, mert a problémát ugyan felveti, megoldási javaslatot azonban nem fogalmaz meg, hiszen könnyű azt mondani, hogy váltson szolgáltatót valaki, ez azonban állítólag még a szigetországban sem olyan zökkenőmentesen kivitelezhető.

 

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?