3 °C Budapest

65 ezerrel alacsonyabb rezsi: egy huszáros vágással!

Pénzcentrum
2007. június 28. 13:00

Évente átlagosan 65 ezer forintot spórolhat az, aki megfontoltan dönt arról, mely szolgáltatótól vásárolja a gázt és az áramot. Az állítás sajnos nem hazánkra, hanem az Egyesült Királyságra vonatkozik, nálunk ugyanis egyelőre nem nagyon akad választási lehetőség. A rendszer még a szigetországban sem működik zökkenőmentesen, ott azonban legalább az elvi lehetőség megvan a spórolásra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Ofgem energiapiaci testület adatai szerint a tudatos fogyasztók 100-170 fontot takaríthatnak meg évente változatlan mennyiség fogyasztása esetén. A vizsgálat a prepaid rendszerben fogyasztókra terjedt ki, az Egyesült Királyságban ugyanis van arra lehetőség, hogy a telefon feltöltő-kártyához hasonlóan áram-kártyát vásároljon valaki, amit aztán otthon a megfelelő olvasóba bedugva már kezdhet is fogyasztani.

Az Ofgem szerint rengetegen még most sincsenek tisztában azzal, mennyit spórolhatnának a tudatos választással. Az energyhelpline.com illetékese ezzel szemben azon az állásponton van, hogy a testület alábecsülte a probléma, illetve a lehetséges megtakarítás értékét, mely az északi régióban akár a 229 fontot is elérheti éves szinten egy háztartásra vetítve.

Az Ofgemet azért is kritika illeti, mert a problémát ugyan felveti, megoldási javaslatot azonban nem fogalmaz meg, hiszen könnyű azt mondani, hogy váltson szolgáltatót valaki, ez azonban állítólag még a szigetországban sem olyan zökkenőmentesen kivitelezhető.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?