Csak néhány kattintás és 50 ezerrel csökken a villanyszámla

Pénzcentrum
2007. június 26. 16:00

Hogy hol találkozik a személyes haszon és a környezet védelme? Nehéz kérdés, bonyolult, sokrétű válasz, amelynek egyik félmondata biztosan a Greenhelpline.com, amely évi 50 ezer forintos megtakarítást ígér azok számára, aki a néhány kattintás segítségével a zöld megoldást választják.

A lehetőség azonban korlátozott: idén összesen 500 ezer brit háztartásnak adatik meg a lehetőség, hogy a 100 százalékig megújuló energiát választva, jelentős mértékben csökkenthesse villanyszámláját, miközben elmondhatja magáról, ő már tett valamit a környezet védelméért.

A Greenhelpline.com szolgáltatói néhány kattintás ellenében és felmondási díj nélkül ígérnek olyan mértékű energiaspórolást, mintha tévékészülékét 26 évre kikapcsolná a lelkes energia fogyasztó.

Az álomszerű megoldás hátterében az az elv áll, hogy a fogyasztó elméletben szívesen tenne a környezetének megóvásáért, de gyakorlatban csak akkor cselekszik, ha ez belefér megszokott életformájába.

A megújuló energiaforrások felhasználása, és a szélmalmokkal teli mezők Nyugat-Európában már megszokott látványnak számítanak, így könnyen előfordulhat, hogy a konstrukció is terjedésnek indul majd. Azt azonban, hogy hazánkban mennyi ideig kell még várni a környezettudatosságra nevelő kezdeményezésekre, és a villanyszámla csökkentő lehetőségekre, nehéz lenne megbecsülni.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem