Csak néhány kattintás és 50 ezerrel csökken a villanyszámla

Pénzcentrum
2007. június 26. 16:00

Hogy hol találkozik a személyes haszon és a környezet védelme? Nehéz kérdés, bonyolult, sokrétű válasz, amelynek egyik félmondata biztosan a Greenhelpline.com, amely évi 50 ezer forintos megtakarítást ígér azok számára, aki a néhány kattintás segítségével a zöld megoldást választják.

A lehetőség azonban korlátozott: idén összesen 500 ezer brit háztartásnak adatik meg a lehetőség, hogy a 100 százalékig megújuló energiát választva, jelentős mértékben csökkenthesse villanyszámláját, miközben elmondhatja magáról, ő már tett valamit a környezet védelméért.

A Greenhelpline.com szolgáltatói néhány kattintás ellenében és felmondási díj nélkül ígérnek olyan mértékű energiaspórolást, mintha tévékészülékét 26 évre kikapcsolná a lelkes energia fogyasztó.

Az álomszerű megoldás hátterében az az elv áll, hogy a fogyasztó elméletben szívesen tenne a környezetének megóvásáért, de gyakorlatban csak akkor cselekszik, ha ez belefér megszokott életformájába.

A megújuló energiaforrások felhasználása, és a szélmalmokkal teli mezők Nyugat-Európában már megszokott látványnak számítanak, így könnyen előfordulhat, hogy a konstrukció is terjedésnek indul majd. Azt azonban, hogy hazánkban mennyi ideig kell még várni a környezettudatosságra nevelő kezdeményezésekre, és a villanyszámla csökkentő lehetőségekre, nehéz lenne megbecsülni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?