Zuhannak az ingatlanárak! Azt suttogják, lassan venni kell...

Pénzcentrum
2007. május 16. 11:30

2007 első negyedévében is folytatódott az Egyesült Államok ingatlanpiacán tapasztalható árcsökkenési trend, szakértők szerint azonban egyre inkább látható, hogy a piac kilábal a nehézségekből, így lassan érdemes lehet vásárláson gondolkodni.

A National Association of Realtors adatai szerint az év első három hónapja során az amerikai családi házak mediánja év/év alapon 1,8%-kal 212 300 dollárra csökkent. Az új számok fényében kijelenthető, hogy már sorozatban harmadik negyedéve tart a lejtmenet, a 2006-os csúcsról így mostanra átlagosan 6,5%-kal csökkentek az árak.

A mostani csökkenés az eddigi legnagyobb év/év alapú hanyatlást követi, melyet 2006 utolsó negyedévében regisztráltak és 2,7%-os mértékű volt. A szakértők szerint az árcsökkenés ütemének látványos lassulása optimizmusra adhat okot, azt azonban a legtöbben elismerik, hogy az idei évet a negatív tartományban zárhatja a piac.

Az adatok helyes értelmezése érdekében ki kell emelni, hogy azokban megjelenik a forgalom kategóriák közötti átrendeződése is, míg ugyanis a magasabb árfekvésű szegmensben visszaestek az értékesítések, addig az alacsonyabb árkategóriában ez a csökkenés kisebb mértékű volt, lehúzva ezzel a medián értéket.

A szélsőségek érzékeltetésére hangsúlyozzuk, hogy míg Floridában egy év alatt 12%-kal csökkent a családi házak ára, New Orleansban pedig 10,9%-os volt a visszaesés, addig Salt Lake Cityben 25,6%-os drágulás tapasztalható.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem