5 °C Budapest

Zuhannak az ingatlanárak! Azt suttogják, lassan venni kell...

Pénzcentrum
2007. május 16. 11:30

2007 első negyedévében is folytatódott az Egyesült Államok ingatlanpiacán tapasztalható árcsökkenési trend, szakértők szerint azonban egyre inkább látható, hogy a piac kilábal a nehézségekből, így lassan érdemes lehet vásárláson gondolkodni.

A National Association of Realtors adatai szerint az év első három hónapja során az amerikai családi házak mediánja év/év alapon 1,8%-kal 212 300 dollárra csökkent. Az új számok fényében kijelenthető, hogy már sorozatban harmadik negyedéve tart a lejtmenet, a 2006-os csúcsról így mostanra átlagosan 6,5%-kal csökkentek az árak.

A mostani csökkenés az eddigi legnagyobb év/év alapú hanyatlást követi, melyet 2006 utolsó negyedévében regisztráltak és 2,7%-os mértékű volt. A szakértők szerint az árcsökkenés ütemének látványos lassulása optimizmusra adhat okot, azt azonban a legtöbben elismerik, hogy az idei évet a negatív tartományban zárhatja a piac.

Az adatok helyes értelmezése érdekében ki kell emelni, hogy azokban megjelenik a forgalom kategóriák közötti átrendeződése is, míg ugyanis a magasabb árfekvésű szegmensben visszaestek az értékesítések, addig az alacsonyabb árkategóriában ez a csökkenés kisebb mértékű volt, lehúzva ezzel a medián értéket.

A szélsőségek érzékeltetésére hangsúlyozzuk, hogy míg Floridában egy év alatt 12%-kal csökkent a családi házak ára, New Orleansban pedig 10,9%-os volt a visszaesés, addig Salt Lake Cityben 25,6%-os drágulás tapasztalható.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?