19 °C Budapest

2008 a visszatérés éve lehet: mitől nőnek majd az ingatlanárak?

Pénzcentrum
2007. május 9. 13:00

2007 második fele várhatóan még a visszaesés időszakát jelenti majd az amerikai ingatlanpiaci számára, derül ki az egyik chicagói egyesület által készített felmérésből, a helyzetet ugyanis tovább súlyosbította a másodlagos jelzálogpiac válsága, és az emiatt szigorított lakáshitel-igénylési feltételek.

A felmérésből kiderül az is, hogy a használt lakáspiacon az átlagár a várakozások szerint 1 százalékkal csökken majd a 2006-os adatokhoz képest, és 1991 óta először az új lakások piacán is megtorpanást észleltek: az átlag ingatlanár a becslések szerint 100 dollárral mérséklődik.

Az egyesület elemzői azonban 2008-ra már fellendülést várnak, melyet az alacsony munkanélküliséggel és a folyamatosan növekvő jövedelmekkel indokolnak, melyek véleményük szerint akár már az év második felében megfordíthatják a jelenleg uralkodó tendenciákat.

Első körben az eladások megnövekedését várják, melynek hatására ismét növekedésnek indulhatnak az árak. A 2008-as év a prognózisok szerint akár a 2006-os rekordadatok is túlszárnyalhatja, melyben nagy szerepet játszhat a hitelkamatok esetleges csökkenése.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?