12 °C Budapest
A group of students listening and concentrating on their tutor during a lecture at university.

Magyar egyetem a világ legjobbjai között: Európa élvonalába sorolták a Széchényi István Egyetemet

2023. szeptember 20. 21:32

A top 400 között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet friss, szeptember 20-án közzétett európai ranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati megítélésének és a részidős képzések iránti magas nemzetközi hallgatói érdeklődésnek köszönheti.

A felsőoktatási intézményeket minősítő két legnagyobb nemzetközi szervezet egyikének számító QS először tette közzé az európai egyetemek ranglistáját szeptember 20-án. A rangsorban a Széchenyi István Egyetem is megtalálható, mégpedig a 382. helyen. Az összeállítás presztízsét mutatja, hogy a lista dobogóját sorrendben az Oxfordi Egyetem, a Zürichi Műszaki Egyetem és a Cambridge-i Egyetem alkotja.

A rangsorra 46 európai ország csaknem 3500 egyeteméből 690 került fel, köztük 15 magyarországi egyetem, s az eredmények alapján a Széchenyi István Egyetem a hatodik legjobbnak számít hazánkban. Az intézménynek kiemelkedő a vállalatok, munkaadók általi megítélése (ebből a szempontból a 142. Európában), és a részidős képzések esetében nagyon magas iránta a külföldi hallgatói érdeklődés (ebben a kategóriában a 74.).

Hatalmas utat tettünk meg az elmúlt években, mely a teljesítményt mérő nemzetközi rangsorokban elért eredményeinkben is tükröződik. Közösségünk azért dolgozik, hogy folytassuk a felzárkózást a világ legjobbjai közé, ami természetesen nem könnyű, hiszen hatalmas a verseny. Intézményünk ezért kiemelkedő forrásokat biztosít a kollégák teljesítményének ösztönzésére. E folyamatban segítséget jelent, hogy egyetemünk már negyedik éve új struktúrában, a korábbinál rugalmasabb, nagyobb szabadságot biztosító keretek között működik, s a jövőben új dimenziót, további előnyt jelentenek innovációs parkjaink is. A mostani helyezés nagy siker, amiért köszönet illeti valamennyi kollégát, köztük dr. Lukács Eszter nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettest, valamint a rangsorokhoz szükséges adatgyűjtésben és -szolgáltatásban új feladatként jelentős szerepet vállaló Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársait

– hangsúlyozta dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kiváló helyezés azt mutatja, hogy egyetemünk több területen Európa legjobbjai közé tartozik. A felsőoktatási intézmények a globális színtéren méretnek meg, és ebben a versenyben csak úgy tudunk helytállni, ha nemzetközi kapcsolatokat építünk ki és nemzetközi hálózatokba kapcsolódunk be a képzések, a kutatások és a publikációk terén. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy minél több oktatónkat, kutatónkat és PhD-hallgatónkat segítsük a nemzetközi tudományos világ vérkeringésébe való bekapcsolódásban. Ehhez kiváló infrastruktúránk mellett egyetemünk évente mintegy 600 millió forintot biztosít arra, hogy ösztöndíjjal, a publikációk közlési díjának átvállalásával, adatbázisokra való előfizetéssel és konferenciarészvétel-támogatással hozzájáruljon kollégáink ilyen irányú fejlődéséhez

– mondta dr. Lukács Eszter, az egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm