33 °C Budapest
Ezzel a magyar fejlesztésű appal könnyedén megtanulhatsz angolul: készül a német verzió is

Ezzel a magyar fejlesztésű appal könnyedén megtanulhatsz angolul: készül a német verzió is

2023. június 20. 10:30

Tapasztalt nyelvtanárokból álló csapat dolgozott ki egy olyan párbeszéd-gyakorlatokra épülő tanítási-tanulási módszert, mely kifejezetten a társalgási rutinszerzésre fókuszál üzleti és hétköznapi témákban. Mivel nem mindenki jut el magántanárhoz vagy nyelvtanfolyamra, a csapat úgy döntött, hogy digitalizálják saját fejlesztésű módszerüket, hogy a tanulók bárhol és bármikor gyakorolhassák az angol szóbeli kommunikációt. Mivel a technológia viszonylag könnyen adaptálható más idegen nyelvekre, így hamarosan elkészülhet az app német  verziója. Ehhez most közösségi finanszírozási kampány kereteiben keresik a támogatókat a Brancson.

Az alapító csapat vezetője, Szatmáriné Majoros Judit és nyelvtanár kollégái azt tapasztalták, hogy a legtöbb idegen nyelvet tanuló számára a szóbeli kommunikáció jelenti a legnagyobb kihívást. Rengetegen vannak vele úgy, hogy simán megírnak egy emailt angolul és nem jelent gondot az idegen nyelvű újságcikkek olvasása sem, de ha meg kell szólalni, már elbizonytalanodnak, szoronganak vagy egyszerűen lefagynak. A tapasztalt nyelvtanárokból álló csapat kidolgozott egy olyan párbeszéd-gyakorlatokra épülő tanítási-tanulási módszert, mely kifejezetten a társalgási rutinszerzésre fókuszál üzleti és hétköznapi témákban.

Mivel nem mindenki jut el magántanárhoz vagy nyelvtanfolyamra, a csapat úgy döntött, hogy digitalizálják saját fejlesztésű módszerüket, hogy a tanulók bárhol és bármikor gyakorolhassák az angol szóbeli kommunikációt. A megvalósításban egy tapasztalt mérnök informatikus, Tóth Adrián segített, így született meg az AI-alapú megoldásokra épülő Talk@Ease app első prototípusa, melynek célja, hogy a felhasználók interaktív beszélgetési szituációkon keresztül fejleszthessék idegen nyelvi szóbeli kommunikációs készségüket.

Az ígéretes prototípus meggyőzte Magyarország egyik legnagyobb befektető vállalatát, így a Hiventures pénzügyi segítségével, 2022 második negyedévében az app kiléphetett a nagyközönség elé. Már az első verzió számos hazai és nemzetközi elismerést kapott, 2022 nyarán például Vodafone Digitális Díjat nyert, 2022 őszén, pedig a British Council az év 5 legjobb nyelvoktató terméke közé választotta az alkalmazást Digitális Innováció kategóriában.

Az utóbbi néhány hónapban egyre több Talk@Ease app használó kereste meg a csapatot azzal a kérdéssel, hogy lesz-e az alkalmazásnak német beszédgyakorló verziója. Mivel a technológia viszonylag könnyen adaptálható más idegen nyelvekre, Judit és Adrián úgy döntöttek, belevágnak egy Brancs kampányba, hogy közösségi finanszírozás segítségével megvalósulhasson a hiánypótlónak számító német beszédkészség fejlesztő alkalmazás. A kampány során az érdeklődők kedvezményes áron elővásárolhatják az előfizetést, így hozzájárulva a német verzió elkészítéséhez és az app továbbfejlesztéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 12. péntek
Izabella, Dalma
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm