Mesmeric flames leap from a log fire in a wood burning stove.

Bemutatta Palkovics László: ilyen kazánokkal fűtenék ki a magyar iskolákat télen

2022. október 21. 09:42

Palkovics László és a katasztrófavédelem szakemberei is biztonságosan használhatónak találták a hazai gyártású konténerkazán prototípusát. A közeljövőben 200 ilyen berendezést kapnak majd a magyar oktatási intézmények.

Elkészült a hazai gyártású konténerkazán prototípusa - közölte a Facebookon a Technológiai és Ipari Minisztérium. Mint írták a berendezése egy zalaegerszegi gyártó készítette.

A berendezést Palkovics László technológiai és ipari miniszter mellett a katasztrófavédelem szakemberei is alaposan szemügyre vették, és a vizsgálat tapasztalatai alapján biztonságos használatra alkalmasnak találták. Emlékeztettek: a kormány 1 milliárd forintos támogatással járult hozzá a hazai gyártókapacitás megerősítéséhez. A kazánprogram első körében munkába álló 400 berendezés felét idehaza állítják elő.

A gyártó 200 darab, többféle teljesítményű, fapelletet égető egységet készít és szállít le a következő hónapokban. Az eszközök időigényes engedélyeztetés nélkül telepíthetők, néhány nap alatt rendszerbe köthetők. A külföldi beszerzésből származó további berendezések várhatóan november végéig érkeznek meg Magyarországra

- írta a TIM, akik szerint a tárca és a Belügyminisztérium közös munkacsoportja dönt majd arról, hogy melyik helyszínekre, milyen sorrendben telepítsék a korszerű konténerkazánokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53