Mother and pupil and kids holding hands going to school in first class with schoolbag or satchel walking to school bus, Parent and son,sister preschool

Érik a baj: újabb oktatási intézményeket döntött be a rezsi

2022. augusztus 31. 22:02

Nem kezdődik meg a tanítás csütörtökön egy hajdúvidi iskolában. Erről pár nappal ezelőtt értesítették a szülőket, a növekvő energiaárakra hivatkoztak. A diákokat Hajdúböszörménybe irányítják át. Szintén spórolásból zárnak be egy kollégiumot Somogy megyében, ez közel 30 diákot érint. Nekik Barcs belvárosába kell majd költözniük, egy másik épületbe – számolt be az RTL Híradó.

Újabb iskola volt kénytelen bejelenteni, hogy nem tud kinyitni szeptember 1-jével, mivel nem fogják tudni fizetni a megemelkedett gáz- és villanyszámlákat. Az iskolába mindössze 19 diák járt, akiknek mostantól a 10 kilométerrel arrébb lévő Hajdúböszörménybe kell majd járniuk iskolába.

Erről a levélben, néhány nappal ezelőtt értesítették a szülőket, akik nem értik, hogy miért történhet ez, és egyáltalán miért ilyen későn szóltak nekik. Ráadásul a kisgyerekeknek mostantól távolsági busszal kell majd a másik iskolába elmenniük, amikor a 19 gyerekre 1 felnőtt fog vigyázni. A szülőknek mindezek mellett az is homályos, hogy úgy, hogy vegyestüzelésű, nemrég elektronikailag korszerűsített épületben hogyan nem lehet pénz a rezsire. A tankerület az RTL kérdésére azt válaszolta, hogy

a tanítás ebben az évben fog szünetelni, miután a nagy alapterületű épületbe mindössze 19 diák jár.

Somogy megyében egy kollégiumot voltak kénytelenek bezárni spórolás okán. Az ott lakó 30 diáknak Barcsba kell költözniük egy másik épületbe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem