17 °C Budapest
Adni Öröm kampány

A SPAR Magyarország és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segít, hogy könnyebb legyen a gyerekeknek az iskolakezdés

2022. augusztus 24. 13:29

Több mint 1,1 millió diák kezdi meg az általános- vagy középiskolai tanulmányait szeptemberben. Bár a sokak számára biztosított ingyenes tankönyv és étkeztetés nagy segítség a szülőknek, a családi kassza számára mindig kritikus időszak az ősz. Az oktatási segédeszközök árának növekedése miatt fontos, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is hozzájuthassanak a megfelelő eszközökhöz, hiszen a tanulás a társadalmi felzárkózás egyetlen módja. A SPAR Magyarország a Máltai Szeretetszolgálattal közösen idén már második alkalommal szervezi meg az „Adni Öröm!” jótékonysági tanszergyűjtő kampányát, amelynek keretében 2022. július 20. és szeptember 4. között adománykártyák megvásárlásával segíthetik az INTERSPAR üzletek vevői a nehéz sorsú diákok iskolakezdését, augusztus 24-27. között pedig az áruházakban személyesen megvásárolt, és a szeretetszolgálat önkénteseinek a helyszínen átadott füzetekkel, írószerekkel, tolltartókkal  iskolatáskákkal, tornacsomagokkal és egyéb hasznos taneszközökkel járulhatnak hozzá a hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdéséhez.

A hazai családokra jellemzően az év második felére hárulnak a legnagyobb költségek, a nyári táborok, a nyaralás és az iskolakezdés – az ünnepi időszakról nem is beszélve – komoly anyagi megterhelést jelenthet a szülőknek. A gazdasági környezet igen bizonytalan, a költségek tervezhetősége is nehezebb, mint korábban.

Ezen körülmények között különösen fontos, hogy a rászoruló gyerekek is egyenlő eséllyel indulhassanak az iskolában, és megfelelő eszközeik legyenek a tanuláshoz. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország – a tavalyi jó tapasztalatokra építve - idén is egy egyedülálló összefogás keretében igyekszik megteremteni a hátrányos helyzetű gyerekek számára a megfelelő körülményket. Az INTERSPAR üzletekben a szeretetszolgálat önkéntesei augusztus 24. és 27. között várják a különböző tanszereket a felajánlóktól.

 

10 ezer forintnyi eszköz kerül egy táskába

A gyűjtés már korábban megkezdődött: a tanév végén a diákok használt iskolatáskákat adományozhattak a szeretetszolgálat részére, amelyeket az augusztus végi akció keretében körülbelül 10 000 forint értékű tanszerrel töltenek fel.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számos helyen üzemeltet központokat az országban, bizonyos településeken általános- és középiskolákat is fenntart. Hiba lenne azt gondolni, hogy a tanszerekre csak hátrányos helyzetű falvakban vagy szegregátumokban van nagy szükség, Győrbe és más nagyvárásokba is kerül a csomagokból.

A felzárkózó településeken élő családok számára az iskolatáska, tolttartó és egyéb tanszerek megvásárlása sokszor elérhetetlen, ami miatt a gyerekek könnyen lemaradhatnak a tanulásban tovább mélyítve a társadalmi szakadékot.

Nagyon fontos, hogy megakadályozzuk hátrányos helyzetű gyerekek lemaradását, hiszen tudjuk, látjuk, hogy csak a tanulással lehet felzárkózniuk. A SPAR Magyarországgal való együttműködésünk ezért is kiemelten fontos, mert már az iskolakezdés előtt el tudjuk juttatni a leginkább rászoruló családoknak a legszükségesebb felszereléseket”

– mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

 

Minden tanszer jöhet!

A gyűjtés során gyakorlatilag bármilyen, az INTERSPAR áruházban megvásárolt tanszert szívesen látnak, korcsoport és az adott oktatási intézmény által elvártaknak megfelelően a szeretetszolgálat munkatársai készítik össze az iskolatáskákat. Tollak, ceruzák, füzetek, tolltartók, festékek, ecsetek a legnagyobb számban keresett eszközök, de nem példa nélküli, hogy egy-egy kiemelkedően tehetséges diáknak tudományos számológépre is szüksége lehet, ha tanulmányi versenyekre vagy felvételire készül.

A KSH minden évben készít összeállítást az iskolakezdési költségekről. Évekre visszamenőleg jól látható, hogy a tanszerek és a sportfelszerelések teszik ki a teljes összeg legalább felét, ezért – bár jelen gyűjtés nem erre fókuszál – a különböző sportruházati termékekre, edzőcipőkre is nagy szüksége lehet a diákoknak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Az idén már 26 éves Adni Öröm! jótékonysági adománygyűjtési kampány keretében tavaly első ízben szervezte meg a SPAR Magyarország a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együtt a tanszergyűjtő akciót az INTERSPAR áruházakban, amely során a vásárlók több mint 57 000 eszközt adományoztak a rászoruló gyermekeknek.

Az adománykártyák megvásárlásával pedig több, mint 2,2 millió forinttal járultak hozzá vásárlóink a nehéz helyzetben lévők tanévkezdéséhez. A SPAR ezt az összeget további egymillió forinttal egészítette ki, mindez 1500 gyermek számára könnyítette meg a tanévkezdést”

– mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A cikk megjelenését a SPAR Magyarország támogatta.

Címlapkép: SPAR Magyarország

 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?