9 °C Budapest
Adni Öröm kampány

A SPAR Magyarország és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segít, hogy könnyebb legyen a gyerekeknek az iskolakezdés

2022. augusztus 24. 13:29

Több mint 1,1 millió diák kezdi meg az általános- vagy középiskolai tanulmányait szeptemberben. Bár a sokak számára biztosított ingyenes tankönyv és étkeztetés nagy segítség a szülőknek, a családi kassza számára mindig kritikus időszak az ősz. Az oktatási segédeszközök árának növekedése miatt fontos, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is hozzájuthassanak a megfelelő eszközökhöz, hiszen a tanulás a társadalmi felzárkózás egyetlen módja. A SPAR Magyarország a Máltai Szeretetszolgálattal közösen idén már második alkalommal szervezi meg az „Adni Öröm!” jótékonysági tanszergyűjtő kampányát, amelynek keretében 2022. július 20. és szeptember 4. között adománykártyák megvásárlásával segíthetik az INTERSPAR üzletek vevői a nehéz sorsú diákok iskolakezdését, augusztus 24-27. között pedig az áruházakban személyesen megvásárolt, és a szeretetszolgálat önkénteseinek a helyszínen átadott füzetekkel, írószerekkel, tolltartókkal  iskolatáskákkal, tornacsomagokkal és egyéb hasznos taneszközökkel járulhatnak hozzá a hátrányos helyzetű gyerekek iskolakezdéséhez.

A hazai családokra jellemzően az év második felére hárulnak a legnagyobb költségek, a nyári táborok, a nyaralás és az iskolakezdés – az ünnepi időszakról nem is beszélve – komoly anyagi megterhelést jelenthet a szülőknek. A gazdasági környezet igen bizonytalan, a költségek tervezhetősége is nehezebb, mint korábban.

Ezen körülmények között különösen fontos, hogy a rászoruló gyerekek is egyenlő eséllyel indulhassanak az iskolában, és megfelelő eszközeik legyenek a tanuláshoz. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország – a tavalyi jó tapasztalatokra építve - idén is egy egyedülálló összefogás keretében igyekszik megteremteni a hátrányos helyzetű gyerekek számára a megfelelő körülményket. Az INTERSPAR üzletekben a szeretetszolgálat önkéntesei augusztus 24. és 27. között várják a különböző tanszereket a felajánlóktól.

 

10 ezer forintnyi eszköz kerül egy táskába

A gyűjtés már korábban megkezdődött: a tanév végén a diákok használt iskolatáskákat adományozhattak a szeretetszolgálat részére, amelyeket az augusztus végi akció keretében körülbelül 10 000 forint értékű tanszerrel töltenek fel.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számos helyen üzemeltet központokat az országban, bizonyos településeken általános- és középiskolákat is fenntart. Hiba lenne azt gondolni, hogy a tanszerekre csak hátrányos helyzetű falvakban vagy szegregátumokban van nagy szükség, Győrbe és más nagyvárásokba is kerül a csomagokból.

A felzárkózó településeken élő családok számára az iskolatáska, tolttartó és egyéb tanszerek megvásárlása sokszor elérhetetlen, ami miatt a gyerekek könnyen lemaradhatnak a tanulásban tovább mélyítve a társadalmi szakadékot.

Nagyon fontos, hogy megakadályozzuk hátrányos helyzetű gyerekek lemaradását, hiszen tudjuk, látjuk, hogy csak a tanulással lehet felzárkózniuk. A SPAR Magyarországgal való együttműködésünk ezért is kiemelten fontos, mert már az iskolakezdés előtt el tudjuk juttatni a leginkább rászoruló családoknak a legszükségesebb felszereléseket”

– mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

 

Minden tanszer jöhet!

A gyűjtés során gyakorlatilag bármilyen, az INTERSPAR áruházban megvásárolt tanszert szívesen látnak, korcsoport és az adott oktatási intézmény által elvártaknak megfelelően a szeretetszolgálat munkatársai készítik össze az iskolatáskákat. Tollak, ceruzák, füzetek, tolltartók, festékek, ecsetek a legnagyobb számban keresett eszközök, de nem példa nélküli, hogy egy-egy kiemelkedően tehetséges diáknak tudományos számológépre is szüksége lehet, ha tanulmányi versenyekre vagy felvételire készül.

A KSH minden évben készít összeállítást az iskolakezdési költségekről. Évekre visszamenőleg jól látható, hogy a tanszerek és a sportfelszerelések teszik ki a teljes összeg legalább felét, ezért – bár jelen gyűjtés nem erre fókuszál – a különböző sportruházati termékekre, edzőcipőkre is nagy szüksége lehet a diákoknak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Az idén már 26 éves Adni Öröm! jótékonysági adománygyűjtési kampány keretében tavaly első ízben szervezte meg a SPAR Magyarország a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együtt a tanszergyűjtő akciót az INTERSPAR áruházakban, amely során a vásárlók több mint 57 000 eszközt adományoztak a rászoruló gyermekeknek.

Az adománykártyák megvásárlásával pedig több, mint 2,2 millió forinttal járultak hozzá vásárlóink a nehéz helyzetben lévők tanévkezdéséhez. A SPAR ezt az összeget további egymillió forinttal egészítette ki, mindez 1500 gyermek számára könnyítette meg a tanévkezdést”

– mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A cikk megjelenését a SPAR Magyarország támogatta.

Címlapkép: SPAR Magyarország

 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm