16 °C Budapest
Young students running out of school with back packs

Brutális áremelés jön itt is: erre minden magyar családnak fel kell készülni, durva iskolakezdés lesz

2022. augusztus 19. 16:45

A gazdasági környezet és az infláció miatt szeptembertől 30 százalék körüli áremelkedés várható a közétkeztetésben – számolt be róla az RTL.

Még a koronavírus-járvány sem állította olyan komoly kihívás elé a közétkeztetési szektort, mint a mostani inflációs helyzet. Az üzemi konyhákat az élelmiszer-, a rezsi- és az üzemanyag-drágulás is extrém módon megterheli. Az előző tanévben egy iskolai ebéd térítési díja 280-300 forint közötti összegtől 1100 forintig terjedő összegben meghatározható volt – mondta Zoltai Anna a KÖZSZÖV (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben az összegben csupán a nyersanyagár van benne. Tavasz óta folyamatosan nőnek a bér-, a rezsi- és a nyersanyagköltségek, ezért a szakemberek szerint legalább 30 százalékkal fog drágulni szeptembertől a közétkeztetés.

Te mennyit szánsz az iskolakezdésre?

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?