10 °C Budapest
Fatüzelésre állítanák át a magyar iskolákat? Kemény télre készülhet a minisztérium

Fatüzelésre állítanák át a magyar iskolákat? Kemény télre készülhet a minisztérium

2022. július 29. 08:30

A Belügyminisztérium megkérte a tankerületeket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét, ha ehhez beszereznek kályhákat – tette közzé a Klubrádió.

A Belügyminisztérium megkérte a tankerületeket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét, ha ehhez beszereznek kályhákat. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke arról beszélt, hogy az átalakítást értelmetlennek és nagyon költségesnek tartja, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz.

Totyik szerint így visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. Korábban a csatorna tette közzé a Belügyminisztérium levelét, melyben kérik a tankerületeket, hogy mérjék fel a fatüzelés lehetőségeit az iskolákban.

Holoda Attila energetikai szakértő azt mondta a rádiónak, hogy a fatüzelésre való átállás nemcsak visszalépés , de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása. Szerinte a tűzifa már most hiánycikknek számít, és fatüzelés alkalmazásával az ökológiai lábnyom is nagyobb lesz.

Felmérést készít a Pénzcentrum

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 8. szombat
Koppány
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?