35 °C Budapest
Photo of empty classroom in school

Döbbenetes számok: ekkora béremelést szeretnének a magyar pedagógusok

2022. május 25. 09:01

Súlyosan le vannak maradva a pedagógusok fizetései a többi diplomás álláséhoz képest, ezért azonnali emelésre van szükség - mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter az ATV Start műsorában.

Horváth Péter azt mondta: amilyen hamar csak lehet, szeretnék felvenni a kapcsolatot az oktatásért felelős miniszterrel vagy a köznevelési államtitkársággal, mert a helyzet lassan tarthatatlan.

A szakember az Eötvös Lóránt Kutatási hálózat friss kutatására támaszkodott, mikor azt mondta: a friss diplomás, kezdő tanároknak is 400 ezer forintos kezdő fizetést kellene biztosítani, így ugyanis biztosítani lehetne, hogy a pedagógus csak egyetlen dologra koncentráljon, és ne kelljen másodállást vállalnia a létefenntartás vagy családalapítás érdekében. Elmondta azt is, hogy a kutatás szerint a kezdő pedagógusok bére hatalmas lemaradásban van a többi kezdő fizetéshez képest.

A pedagógussztrájkról elmondta: szerinte a munkabeszüntetésnek akkor van értelme, ha kárt okoz valamilyen formában a munkáltatónak, de ez a pedagógus szakmában nehezebb. Hozzátette, hogy a jelenlegi esetben inkább a munkaközösségekben tesz kárt, mert egy rossz hangulat alakul ki a tanári szobákban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?