32 °C Budapest
Tired pensive teacher is standing in a school hall with class book.

Pedagógus-sztrájk: ezzel segíthetik a tanárok ügyét leginkább a szülők, diákok

2022. január 31. 08:08

Megtartják a hétfői kétórás figyelmeztető sztrájkot, de mindenhol biztosítanak gyerekfelügyeletet. Ezt mondják a pedagógus szakszervezetek. A minisztérium szerint a demonstráció törvénytelen, az ADOM Diákmozgalom ennek ellenére arra kéri a felsőbbéveseket, az első két órában maradjanak otthon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton azt írta, szerintük törvénytelen a pedagógusok hétfőre tervezett sztrájkja. Az ADOM Diákmozgalomnál mégis azt kérik a felsőbbévesektől, ha tudnak, hétfőn reggel maradjanak otthon, hogy így segítsék a tanáraikat a kiállásban - hangzott el a RTL Hiradóban. A szakszervezetek azt mondják, a szülőnek van lehetősége igazolni a hiányzást. Ettől függetlenül mindenhol lesz gyerekfelügyelet, így egyetlen gyerek sem marad tanár nélkül.

Azzal segítenek a legtöbbet a sztrájkoló kollégákon, ha nem vinnék a gyermekeiket az iskolába. Viszont, aki nem tudja megoldani, az oktatási intézményben minden gyermek számára a felügyeletet biztosítani fogjuk, vagy fogják azok a kollégák, akik nem sztrájkolnak. Illetve, ha annyi gyerek érkezik az intézménybe, akkor a sztrájkoló kollégák is ebből a feladatból átvállalnak

– mondta el az RTL Híradónak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Hogy hány tanár csatlakozik a kétórás megmozduláshoz, azt egyelőre nem lehet tudni. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint sokan megijedtek a minisztérium napokban kiküldött levelétől.

Nagyon sokan elbizonytalanodtak és azt mondják, hogy ilyen körülmények között nem biztosak abba, hogy bele merjenek állni a sztrájkba, úgyhogy egészen biztosan lesznek olyanok, akik majd visszalépnek – mondta Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja. Úgy tudni, van olyan iskola, ahol minden tanár sztrájkol, máshol senki, de egyetértenek a követelésekkel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fenyegetéseket nem fogalmaztunk meg. Azt is szeretnénk azonban leszögezni, hogy egy törvénytelen sztrájk szervezése nem maradhat következmények nélkül

- írta a Híradó kérdésére, hogy szankcionálják-e, ha valaki részt vesz a sztrájkban, az Emmi. A szervezők azt kérik, aki csatlakozik hozzájuk, vegyen fel kockás inget. És ugyanígy, kockás zászlót tűznek majd a szolidaritást vállaló Szakszervezeti Szövetség autóira is. A tanárok mellett kiállók konvoja hétfő délután kettőkor, a Hősök teréről indul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KLIK: Nincs országos pedagógushiány!

Nagyon sok módszertani tartalék van az oktatási rendszerben Hajnal Gabriella szerint. A Klebelsberg Központ új elnöke egy friss interjújában többek közt arról beszélt, hogy fontos...

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?