11 °C Budapest
Tombol az omikron a magyar iskolákban: egyre több osztály vált digitális oktatásra

Tombol az omikron a magyar iskolákban: egyre több osztály vált digitális oktatásra

2022. január 12. 09:26

Egyre több a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában, sok helyen vissza kellett állni digitális oktatásra - írja az Eduline. A januárra-februárra tervezett nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak, az Educatio-kiállítást viszont megtartják.

Egyre több általános és középiskolából érkeznek olyan hírek, hogy a téli szünet utáni második héten megugrott az igazolt fertőzött diákok száma, sok helyen egyszerre több osztály volt kénytelen átállni digitális oktatásra - írja az Eduline. A portál megjegyzi, hogy erre számítani lehetett a sokkal gyorsabban terjedő omikron variáns miatt.

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) például folyamatosan frissíti azt az oldalt, ahol meg lehet nézni, hány diákjuk és tanáruk fertőződött meg, csak a múlt héten több mint 50 pedagógus, vagy diák tesztje lett pozitív. De több más iskola honlapján is nagyon sok kovidos esetet jelentenek.

A portál szerint a helyzet miatt a január-februárra tervezett iskolai nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak. Az Educatio-kiállítást viszont megtartják, igaz szigorú szabályok mellett: a háromnapos expóra több mint ötvenezer diák szokott elmenni, idén is hasonló létszámra számítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem