20 °C Budapest
Pedagógusok: Nem szabad, veszélyes kinyitni az iskolákat

Pedagógusok: "Nem szabad, veszélyes kinyitni az iskolákat"

2021. április 10. 08:37

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) üdvözli, hogy a szakszervezetek javaslatának megfelelően a kormány nem ragaszkodik az április 19-i újranyitáshoz – közölte a szervezet Facebook-oldalán. Szerintük ugyanakkor nem csak a középiskolák esetében kell eltolni a nyitást.

"Fenntartjuk, hogy nem csak a középiskolák esetében, hanem a teljes ágazatban komoly veszélyeket hozhat az április 19-i megnyitás, ezért nem szabad, veszélyes kinyitni az iskolákat ebben az időpontban" – olvasható a PSZ közleményében. A szakszervezet szerint az iskolai tantermekben nem tartható a megfelelő védőtávolság, amelyet például a rendelet a kereskedelemben előír.

A gyerekek nem védettek, maguk illetve családjuk egészségét is veszélyezteti a korai nyitás, illetve a pedagógusok esetében nem alakulhat ki addig teljes védettség

- olvasható a közleményben. A PSZ ezért minden eszközt megragadva továbbra is azt fogja képviselni, hogy halasszák addigra az intézményrendszer megnyitását, amíg ezt biztonságosan meg lehet majd tenni – zárul a szakszervezet posztja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?