Kormányinfo: nem fognak bezárni a magyar iskolák az őszi szünet után sem

2020. október 22. 11:31

Nem létezik olyan terv, hogy az őszi szünet után részben visszaállítanánk a digitális oktatást, a kormány elkötelezett amellett, hogy az iskolák normálisan működjenek a 9 napos szünet után is - szögezte Gulyás Gergely a mai kormányinfón a sajtó kérdésére válaszolva. Arról is volt szó, mennyi influenza elleni vakcina áll rendelkezésre, mikor tetőzik a koronavírus járvány.

A kormány nem akar arról véleményt nyilvánítani, mikor érhet a csúcsra a járvány, ez egy egészségügyi kérdés. Jelenleg a vélemények többsége jövő nyárra valószínűsíti azt, hogy lesz vakcina - mondta el Gulyás Gergely miniszter. Továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy ne tervezzen külföldi síelért. A miniszter arról is beszélt: elképzelhető, hogy a hazai sípályákon is lesz korlátozás.

Arra is kitért, hogy mivel továbbra is bizonytalan, mikor indulhat be a külföldi turizmus, ezért szeretnénk, ha a belföldi turizmus ne álljon le. Ennek érdekében döntött a kormány a SZÉP-kártyák kedvezményeinek meghosszabbításáról.

Ismertette: 1,3 millió influenza elleni védőoltás áll rendelkezésre, szükség esetén többet is rendelhet a kormány, az utánpótlás is biztosítható. Gulyás Gergely hangsúlyozta: a koronavírusjárványnak akkor lesz vége, ha lesz vakcina. Amint van védőoltás, Magyarország 6,5 millió oltóanyaghoz jut 13 milliárd forintért - mondja a miniszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem