31 °C Budapest

Friss adatok érkeztek: ennyi iskolát kellett bezárni itthon a koronavírus miatt

2020. október 6. 15:00

Több, mint kétszer annyi óvoda zárt be egy időre a koronavírus miatt, mint iskola, de a számok így sem magasak - derült ki a humántárca adatközléséből. A legtöbb fertőzéssel kapcsolatba kerülő iskolában digitális oktatásra álltak át, de általában nem az egész iskola, csak az érintett osztályok. A minisztérium pozitív tendenciáról beszél a fegyelmezettség terén.

Jelenleg 25 óvodában és 6 iskolában van érvényben rendkívüli szünet, 5 teljes iskola és 83 intézmény néhány osztálya állt át digitális oktatásra

Ez az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) lapunkhoz eljuttatott közleményéből derült ki. A humántárca igyekszik hangsúlyozni, hogy a koronavírus-járvány miatt a tanév viszonylag kevés intézményben állt le: a hatezer közoktatási intézmény öt ezrelékében van szünet és a 3079 iskola három százaléka állt át digitális oktatásra.

A humántárca szerint ez kedvező a tendencia, mivel két hete csökken azon iskolák, illetve osztályok száma, amelyek nem hagyományos munkarendben vesznek részt az oktatásban. Felidézik, hogy az országos tisztifőorvos is elmondta: a fiatalok körében csökkent a fertőzöttség aránya. Hozzáteszik: ebben a fegyelmezettségének és az óvintézkedések betartásának fontos szerepe van. Ezzel együtt is kérik az érintettektől a járványügyi intézkedések betartását a továbbiakban is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 16. kedd
Valter
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm