Szétszakadt az ország: aggasztó a helyzet a vidéki iskolákban

Szétszakadt az ország: aggasztó a helyzet a vidéki iskolákban

2018. június 26. 10:01

Jelentős szakadék van a fővárosi és a vidéki gyerekek nyelvtudása között, és akadnak egyéb problémák is - ismerteti az Oktatási Hivatal tavaly végzett kutatását az Eduline oktatási portál.

A budapesti diákok megfelelő arányban teljesítik az - amúgy meglehetősen alapszintű - teszteket, ám a községi iskolák tanulói minden mérésben alulteljesítenek. Különbség van az angol- és a némettanítás eredményessége között is, mégpedig az angol javára: a németül tanulók közül jóval kevesebben írtak eredményes tesztet.

A szakportál cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy 408 falusi iskolában egyáltalán nem lehet angolul tanulni, csak németül. Ez sajnos meghatározó a későbbiekben is, mert a diákok többsége középfokú tanulmányai során ugyanazt a nyelvet tanulja tovább, amit általánosban.

Akadnak persze "pozitív" példák is; sokan emlékezhetnek például Ferikére, aki vélhetően sokat forgatta az angol munkafüzetet:

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?