Nem akarnak nyelvet tanulni a magyar fiatalok: jól elvannak a magyarral

Nem akarnak nyelvet tanulni a magyar fiatalok: jól elvannak a magyarral

2018. június 8. 09:30

Az EU-s országok közül Magyarországon akarnak a 18-30 éves korosztályban a legkevesebben új idegen nyelvet tanulni, ez pedig nem azért van, mert már mindenki perfektül beszél néhány nyelvet a magyaron kívül - írja az Európai Bizottság adataira hivatkozva a Népszava.

A magyar 18 és 30 év közötti fiatalok 61 százaléka szeretne új nyelvet tanulni, ez elsőre soknak tűnhet, pedig a legalacsonyabb érték az EU-ban. Horvátoszrágban ugyanez az arány 89 százalék, Romániában 87, Görögországban 86, Bulgáriában  pedig 84.

Ugyanezen korosztályban arra a kérdésre, hogy kényelmesen érzik-e magukat úgy, hogy csak az anyanyelvüket beszélik, csak a britek válaszoltak nagyobb arányban. A lap megemlíti az Európai Bizottság korábbi adatait is, mely szerint a felnőtt lakosság mindössze 37 százaléka beszél valamilyen idegen nyelvet, ezzel az aránnyal szintén az utolsók vagyunk az EU-s rangsorokban.

Borítókép forrása: Koszticsek Szilárd / MTI
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?