7 °C Budapest
A bútorokat is a szülők fizetik az iskolában: még hogy ingyenes oktatás

A bútorokat is a szülők fizetik az iskolában: még hogy ingyenes oktatás

2017. október 26. 09:32

Tanszerpénz, ágyak cseréje, új homok vásárlása, tantermek kifestése - csak néhány dolog, amit a szülőknek kell fizetni. A Népszava újságírója szülőkkel, óvónőkkel és tanárokkal beszélt, kiderült, rengeteg pénzt kell kifizetniük a szülőknek, különben a gyerekek borzasztó állapotok között töltenék a napokat.

A tantermek kifestése, a bútorok felújítása rendre a szülőkre rájuk hárul, sőt, rendszerint nekik kell megvarrni és kimosni a függönyöket is - mesélték szülők a lapnak.

Egy budai iskolába könyvespolcot és szőnyeget vitt be az anyuka, Egerben  karácsonyfát szerzett be a szülő. Volt, aki sámlit vett, hogy a pedagógus felérje a túl magasra szerelt táblát, másutt ruhaakasztó kampókat szereltek apukák a falra, hogy az elsősöknek legyen hová felakasztani a dolgaikat. Az óvodákban gyakran kell "tanszerpénzt" fizetnie a családoknak, ebből vásárolják meg a vizuális neveléshez szükséges eszközöket, ceruzákat, festékeket, rajzlapokat. A szülőktől kértek pénzt az ágyak cseréjére is, és ők fizetik az éves homok-cserét is a homokzóban.

 

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?