20 °C Budapest
Meglépte a Tesco, Auchan: egy éve nem volt ilyen akció Magyarországon

Meglépte a Tesco, Auchan: egy éve nem volt ilyen akció Magyarországon

2017. augusztus 3. 13:50

Hamarosan véget ér a nyári szünidő: ennek legegyértelműbb jele, hogy országszerte megjelentek a tanszerakciókat hirdető óriásplakátok, szórólapok. A gyerekes családoknak minden évben nagy érvágás az iskolakezdés, idén sem lesz ez másképp. Sokat spórolhatunk viszont, ha odafigyelünk az áruházláncok akcióira. Megnéztük, a héten hol érdemes bevásárolni.


Még csak augusztus első hete van, de a nagyobb áruházláncok már előrukkoltak különféle tanszerakciókkal. Vagyis már a héten érdemes elkezdeni beszerezni a szükséges eszközöket. Ugyanakkor várhatóan az elkövetkező hetekben lesznek még leárazások, az igazán nagy durranásra még várni kell.

Az biztos, hogy évről évre egyre többet költenek a családok az iskolakezdési időszakban. Egy tavaly augusztusi felmérés szerint az általános iskolás gyermekek szülei esetében nőttek meg leginkább az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások. Tavaly mintegy 73 ezer forintot költöttek, a középiskolások szüleinek kiadásai pedig 82 ezerről 90 ezer forintra nőttek 2016-ra.

Nagyjából hasonló összeggel számolhatnak a szülők idén is, a végeredmény nagyban függ attól, hol és milyen minőségű eszközöket vásárolnak, és persze attól is, hogy mit vár el az iskola. Arról már mi isírtunk, hogy van olyan intézmény, ahol azt is előírják, hogy milyen márkájúak legyenek a tanszerek. A szülők kapnak a tanároktól egy tanszerlistát, és az is előfordul, hogy ezen még az is szerepel, pontosan milyen tolltartót vagy táskát vásároljanak a szülők. Sokat spórolhatunk viszont, ha figyeljük a különböző áruházak akciós ajánlatait. Megnéztük, hogy a héten például hol és mit érdemes beszerezni.

Sokan hónapokkal az iskolakezdés előtt elkezdenek félretenni pénzt augusztusra. Van viszont, aki hitelből finanszírozza a kiadásokat. A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével elvégeztünk egy próbaszámítást. Példaszámításunkban 100 ezer forintos hitelösszeggel, 2 éves futamidővel, és az alapbeállítással kalkuláltunk, vagyis, hogy a keresetünk nem haladja meg a havi nettó 250 ezer forintot (az otthonszépítő és az ingatlanfelújításra szóló személyi kölcsönöket most nem vettük figyelembe). A fenti beállítások alapján a Mohácsi Takarék Bank Fix Takarék Személyi Kölcsöne nyújtja a legjobb kamatot. A THM 17,56 százalék, a havi törlesztő pedig 4 661. Ha az Akciós OTP személyi kölcsönt választjuk, a THM 21,89 százalék, a havi törlesztőnk pedig 5089 forint. A Cofidis Megújuló Hitelénél a THM 24,21 százalék, a havi törlesztő pedig 3277 forint.

Gyurmára minden alsósnak szüksége van. A Tescóban a héten 499 forint helyett most 299 forintba kerül a 10 színt tartalmazó Süni gyurma. Filctollat már 139 forintért kaphatunk, és ha a Go Create 12 színű vízfestéket választjuk, akkor ezen a héten 210 forinttal olcsóbban, 489 forintért kaphatjuk meg. Ecsetkészletet is érdemes vásárolni, a 10 darabos most 999 forint helyett csak 699. Hátizsákot már 4000 forintért lehet kapni, de ha a gyerek ragaszkodik a legutóbbi Disney - kasszasiker figuráihoz, akkor úgy kell kalkulálnunk, hogy tízezer alatt nem ússzuk meg az iskolatáskát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

AzAuchanbanaz A5-ös füzetek darabját 29 forintért szerezhetjük be, a Tuti Tipp A4-es füzetekért pedig 69 forintot kell fizetni. Felsősöknek jó lehet a spirál füzet is, darabját már 89 forintért tudjuk megvásárolni. A különféle figurákat, állatokat, Disney-hősöket ábrázoló füzetek viszont ennél jóval drágábbak. A 10 darabos, színes Süni gyurma itt 429 forintba kerül, 10 darabos temperát ecsettel együtt pedig már 799 forintért kaphatunk. A színes ceruza sem hiányozhat, 24 darabos kiszerelésű csomagot már 699 forintért találhatunk az Auchanban. Itt érdemes megvásárolni a tornafelszerlést is, tornadresszt már 1490-ért találhatunk, de ha inkább fehér pólót és torna shortot viselne a gyerek, akkor is kijövünk 1500 forintból.

Az Intersparban az A5-ös füzetet 39 forintért tudjuk beszerezni, A4-es spirálfüzetet pedig 299 forintért kaphatunk. Az alsósoknak érdemes betérni az áruházba: az Ico sünis mesefüzet, olvasónapló 149 forint. Hatalmas a választék írószerekből, négydarabos graffitceruzát 279 forinttól kaphatunk, és ötdarabos golyóstoll-szettet pedig már mindössze 199 forintért vehetünk. 12 darabos színes ceruza-készletet itt legolcsóbban 349 forintért vásárolhatunk. Sportzsákot is érdemes itt venni, darabja 1999 forint. Tornadresszt már 799 forintért találunk az Intersparban, és ünneplőruhát is vehetünk a gyerekeknek már 1599 forintért.

A diszkontláncoknál még nem indult el a roham, még nem jelentkeztek tematikus katalógussal, de például a Lidl e heti reklámújságjában már szerepel azért egy-két tétel. Beszerezhetjük például a rajz és technika órákhoz szükséges eszközöket. Ecsetkészletet például már 799 forintért kaphatunk, 36 darabos művész színes ceruza-készletet pedig 2999 forintért vásárolhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?