11 °C Budapest
Hiába fizetik a szülők a menzát, éhen maradnak a gyerekek

Hiába fizetik a szülők a menzát, éhen maradnak a gyerekek

2017. május 12. 10:02

Több miskolci gyermekintézményben is elégedetlenek a szülők a menzán adott ételek mennyisége és minősége miatt - írja a boon.hu.

Amióta Miskolcon a közétkeztetés az önkormányzattól átkerült egy új szolgáltatóhoz számos panasz érkezik menzákkal kapcsolatban.

Én kifizetem a menzát, a gyerekem meg éhen van egész nap. Több szülőtársam is azt tervezi, lemondja az ebédet

- mondta a lapnak az egyik érintett szülő.

Egy másik anyukának a gyermeke korábban a bölcsődében helyben facsart gyümölcslevet és helyben főzött főzelékeket kapott, most azonban egy központi konyháról hozzák az ebédet és azóta éhesen mennek haza a gyerekek. A gyümölcslevet és az ásványvizet pedig limonádé és tea váltotta fel.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A tanárok is panaszkodnak, hiszen átsorolták őket vendégétkezőknek. "Mielőtt a Klik átvette volna az iskolákat, 4500 forint volt egyhavi ebédem, fenntartóváltás után 9-10 ezer, most pedig már 14 ezer forint - érzékelteti számokkal a helyzetet Béres Ildikó, a Pedagógusok Szakszervezete Miskolc városi titkára.

Cikkünk megjelenését követően a következő állásfogllást kaptuk a Klebelsberg Központ sajtóosztályától: "Sem korábban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, sem most a Miskolci Tankerületi Központnak nem volt ráhatása az iskolai étkeztetésre. A gyermekvédelmi törvény egyértelműen meghatározza, kinek a feladata az étkeztetés biztosítása. Ez sosem tartozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, illetve a tankerületi központokhoz. Ezért hamisan kelti azt a látszatot a cikkben megszólaltatott szakszervezeti vezető, hogy az étkezési díjak változása és az állami intézményfenntartás között bármilyen összefüggés lenne. Visszautasítjuk, hogy bárki hamis utalásokkal próbálja meg lejáratni a fenntartót. A Miskolci Tankerületi Központ korábban már egyeztetett a szolgáltatóval, hogy hogyan lehetne megoldani a felmerülő problémákat, illetve levélben kérte az önkormányzattól a szolgáltató váltással kapcsolatban felmerülő technikai jellegű kérdések rendezését. A fenntartó felajánlotta a közvetítését a szolgáltató és az iskolák közötti vitás kérdések megoldása érdekében. A Miskolci Tankerületi Központ a diákok, szülők és pedagógusok érdekeit tartja szem előtt, ezért mindent megtesz, hogy azokban az esetekben is segítséget nyújtson számukra, amelyekben a fenntartó nem rendelkezik döntési jogkörrel."

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?