33 °C Budapest
Késve kaphatnak fizetést az iskolai takarítók, gondnokok

Késve kaphatnak fizetést az iskolai takarítók, gondnokok

2017. január 26. 10:01

Országszerte több iskola technikai dolgozónak még nem módosította a szerződését a Klebelsberg Központ (KK), így előfordulhat, hogy az érintettek késve kapják majd meg a fizetésüket - írja a Magyar Nemzet.

FRISS!

Cikkünk megjelenése után közleményben reagált a Klebelsber Központ:

Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. Az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el. Hangsúlyozzuk, hogy minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása.

Bár január 1-jétől már a KK lett a munkáltatójuk az olyan, korábban önkormányzati dolgozónak számító iskolai munkatársaknak, mint például a takarítók, a portások, a gondnokok vagy a karbantartók, még nem rendeződött az érintettek jogviszonya.

A problémát Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is megerősítette a lapnak, míg Turcsik Viktor, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola vezetője azt is elképzelhetőnek tartja, hogy emiatt késnek majd a fizetések. Ugyanis, amíg a kinevezések módosítását nem hitelesítette a tankerületi központ, addig a bérek kifizetése nem lenne jogszerű.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ráadásul az Magyar Államkincstár központosított illetményszámfejtő rendszerében (KIRA) az érintett dolgozókat önkormányzati státusból államivá kell sorolni, és csak ezt követően indulhat meg a bérszámfejtésük.

 

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?