24 °C Budapest
Sok tanár még mindig hiába várja ezt a kis pénzt

Sok tanár még mindig hiába várja ezt a kis pénzt

2015. augusztus 3. 09:01

Érettségi és szakmunkás-vizsgáztatás után járó díjazások kifizetésével, valamint nyugdíjasként visszafoglalkoztatott tanárok bérének és megbízási szerződéssel dolgozó oktatók számláinak rendezésével is gondok vannak a Klikben - írja a Magyar Nemzet.

Fővárosi és vidéki iskolákból is érkeztek jelzések a laphoz, amelyek szerint sok állami köznevelési intézménynél dolgozó tanár nem jut hozzá időben az őt megillető juttatásokhoz. Egy júliustól már a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartása alá tartozó szakképző intézmény tanára a májusi szakmunkásvizsgák után járó pénzét várja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik). Bajban vannak olyan oktatók is, akik megbízással dolgoztak, és a vizsgáztatásokról számlát nyújtottak be a fenntartónak.

A lap érdeklődésére a köznevelési államtitkárság egyértelművé tette, hogy az érettségi vizsgán való közreműködésért (legyen az feleltetés, dolgozatjavítás, felügyelet, szakértői tevékenység stb.) járó díjazást jogszabály írja elő, ezért ezekkel a tételekkel a munkáltatónak mindenképp számolnia kell, hiszen a pluszpénzekre a tanár az illetményén, munkabérén felül szerez jogot. A vizsgákhoz köthető díjazás mértéke ráadásul nem is elhanyagolható, hiszen a vállalt feladattól és a diáklétszámtól függően százezres összeg is lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?