27 °C Budapest

Új üzleti iskola indulhat Budapesten

2015. június 17. 08:35

Új fizetős üzleti iskola indulhat a fővárosban, így belátható időn belül konkurenciát kaphat az IBS és a CEU Business School is, erről tanúskodik egy Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat - írja a Világgazdaság.

A határozat szerint a kormány egyetért egy új business school létrehozásával Budapesten, és az alapító piaci szereplők rendelkezésére bocsátja a jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vagyonkezelésében lévő, a XI. kerületi Ménesi út 5. szám alatt található ingatlant. Itt jelenleg az NKE Közigazgatás-tudományi Kara működik, amely viszont a Ludovika térre költözne, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola helyére.

Az NKE sajtófőnöke, Horvátth Orsolya közlése szerint az egyetem a Ménesi úti ingatlant a magyar állam vagyonkezelésébe adja majd vissza, amint biztosított lesz a kar elhelyezése a Ludovika Campuson. Hozzátette: ahogy a kormányhatározatból is kiolvasható, a business school nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretében valósulna meg, hanem piaci szereplők hozzák létre.

A business school működési feltételeinek megteremtésével kapcsolatos feladatokért több tárca vezetője felelős. A kormányhatározat konkrét határidőt nem szab az érintetteknek, az új intézmény létrejöttének időpontja a költöző iskolák elhelyezésétől is függ.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?