15 °C Budapest
Új üzleti iskola indulhat Budapesten

Új üzleti iskola indulhat Budapesten

2015. június 17. 08:35

Új fizetős üzleti iskola indulhat a fővárosban, így belátható időn belül konkurenciát kaphat az IBS és a CEU Business School is, erről tanúskodik egy Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat - írja a Világgazdaság.

A határozat szerint a kormány egyetért egy új business school létrehozásával Budapesten, és az alapító piaci szereplők rendelkezésére bocsátja a jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vagyonkezelésében lévő, a XI. kerületi Ménesi út 5. szám alatt található ingatlant. Itt jelenleg az NKE Közigazgatás-tudományi Kara működik, amely viszont a Ludovika térre költözne, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola helyére.

Az NKE sajtófőnöke, Horvátth Orsolya közlése szerint az egyetem a Ménesi úti ingatlant a magyar állam vagyonkezelésébe adja majd vissza, amint biztosított lesz a kar elhelyezése a Ludovika Campuson. Hozzátette: ahogy a kormányhatározatból is kiolvasható, a business school nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretében valósulna meg, hanem piaci szereplők hozzák létre.

A business school működési feltételeinek megteremtésével kapcsolatos feladatokért több tárca vezetője felelős. A kormányhatározat konkrét határidőt nem szab az érintetteknek, az új intézmény létrejöttének időpontja a költöző iskolák elhelyezésétől is függ.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?